Călin Georgescu este promovat de unii preoți și a fost primit, în ultimii ani, să țină discursuri în lăcașuri de cult, ortodoxe și penticostale. Declarațiile pe care le-a făcut în spațiul public sunt catalogate drept „mesianice” și, spune el, pregătește țara pentru venirea lui Iisus Hristos.
Călin Georgescu nu s-a ferit să laude foști lideri legionari care au comis genocid și crime de război. Georgescu a fost asociat cu organizații precum Frăția Ortodoxă, cunoscută pentru simpatiile neo-legionare, și a fost prezent la evenimente organizate de aceste grupuri.
Călin Georgescu s-a bucurat de susținerea unor preoți care, deși nu au voie, s-au implicat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din acest an. „Cu orice nouă apariție, Călin Georgescu punctează electoral. Discursul strălucește prin claritatea argumentației, calm și inteligență”, a transmis un preot pe rețelele de socializare.
Alte clipuri video cu călugări care îl susțin pe Georgescu au fost distribuite în mediul online.
Confruntată cu mai multe exemple în acest sens, Biserica Ortodoxă Română a transmis că preoții pot vota, dar în secret, și că nu se pot implica în campanii electorale. „Biserica Ortodoxă Română nu recomandă susținerea vreunui partid politic sau vreunei ideologii politice, ci îndeamnă pe toți cetățenii să facă alegeri după criterii care vizează realizarea binelui țării și promovarea valorilor creștine în societate”.
Vasile Bănescu, fost purtător de cuvânt al Patriarhiei, a criticat dur preoții care l-au sprijinit pe Georgescu, calificând fenomenul ca un „ultranaționalism ortodoxist cu iz legionar”.
Potrivit Adinei Marincea, cercetătoare la Institutul „Elie Wiesel”, Georgescu folosește conexiunile cu grupările neo-legionare pentru a-și construi o platformă politică bazată pe ultranaționalism și ortodoxism radical. Totuși, influența lui în cadrul acestor rețele este limitată, fiind „mai degrabă un oportunist” decât o figură centrală.