Calarasi – Vernisajul expozitiei „Expeditii stiintifice romanesti pe tarmurile Mediteranei“

Cele mai citite

Expozitia „Expeditii stiintifice romanesti pe tarmurile Mediteranei“ a fost vernisata vineri la sediul Muzeului Dunarii de Jos din municipiul Calarasi.
Potrivit comunicatului remis presei de Muzeul Dunarii de Jos, aceasta este cea mai importanta expozitie de stiintele naturii care s-a organizat la Calarasi de-a lungul timpului si prezinta publicului vizitator materialul colectat in ultimele sapte expeditii efectuate intre anii 2005 -2010 in Turcia (expeditia Taurus 2005, expeditia Focida 2006, expeditia Bolkar 2009), Tunisia (expeditia Punia 2006), Maroc (expeditia Atlas 2007), Siria (expeditiile Euphrates 2008, Sabkha 2010) de catre zoologii Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa, membrii Societatii pentru Explorari Oceanografice si Protectia Mediului, Marin Oceanic Club Constanta si arheologii Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.
In cadrul expozitiei pot fi admirate specii marine si terestre care au imbogatit de curand patrimoniul stiintific al Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa, cat si fotografii ale habitatelor, speciilor, ale oamenilor si locurilor intalnite pe traseul parcurs, dar si situri arheologice celebre si momente din activitatea cotidiana a echipei de cercetatori, imortalizate in timpul expeditiilor.
De asemenea, specii de scorpioni, pisici si stele de mare, meduze, caracatite, melci marini, soparle, soareci de desert, iepuri de vizuina din desert s.a. pot fi vazute in premiera la Muzeul Dunarii de Jos.
Expozitia, organizata de Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Club Oceanic si Muzeului Dunarii de Jos, va fi deschisa publicului in perioada 15 aprilie – 30 octombrie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie