Calarasi – Tinerii liberali continua campania de ajutorare a sinistratilor

Cele mai citite

Sambata, 18 februarie, Tineretul National Liberal – filiala Sector 3 a organizat, in cadrul campaniei nationale de solidaritate cu sinistratii din zonele afectate de ger si ninsoare, o actiune in judetul Calarasi, localitatile Budesti si Soldanu. Treizeci de tineri, insotiti de patru medici, au plecat din Bucuresti la primele ore ale diminetii inarmati cu echipament de iarna si lopeti. Au fost secondati de un TIR incarcat cu alimente neperisabile si haine.
Florin Alexandru Alexe, presedintele TNL Romania, si Alin Dragulin, presedintele TNL Calarasi, alaturi de cei 30 de tineri liberali din sectorul 3, au ajutat la deszapezirea caselor aflate in situatiile cele mai grele si unde proprietarii, in varsta sau bolnavi, nu au reusit sa se descurce singuri. In acest timp, cei patru medici au consultat 43 de pacienti adulti si 100 de copii. Medicii au pus la dispozitia pacientilor medicamentele necesare pentru afectiunile care puteau fi tratate ambulatoriu si au indrumat persoanele cu afectiuni grave catre medici specialisti.
In urma consultatiilor, medicii au descoperit 21 pacienti adulti cu hipertensiune, 3 cu pusee hipertensive, care au necesitat tratament imediat, iar patru pacienti au prezentat suspiciune de diabet in urma hiperglicemiei indicata de testul glucometru si au primit recomandarea de a se adresa unui serviciu de diabetologie.
Din cei 100 de copii consultati, 80 au fost depistati cu viroze respiratorii si li s-a prescris tratament cu antibiotic.
„Faptul ca actuala guvernare a fost incapabila sa se mobilizeze eficient pentru ajutorarea sinistratilor este un lucru foarte grav. Mai grav, insa, este faptul ca multi dintre cei afectati sunt atat de saraci, incat vremea nu a facut decat sa afecteze starea deplorabila a nivelului lor de trai. Acesti oameni nu au nevoie doar de ajutoare, ci de politici publice coerente care sa creeze stabilitate si dezvoltare economica“, a declarat, la finalul actiunii, Florin Alexandru Alexe, presedintele TNL.
Localitatile Budesti si Soldanu fac parte dintre cele 47 in care au fost si vor fi distribuite ajutoare, in cadrul campaniei nationale de solidaritate organizate de Tineretul National Liberal, 14 in judetul Buzau, 11 in Calarasi, 10 in Vrancea, 8 in Ialomita, 3 in Braila si 1 in Galati.

Ultimele articole

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Premierul a anunţat următorii liberali pe lista DNA

Victor Ponta a anunţat că următorii baroni pe lista Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt doi liberali. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi cel al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat declaraţia premierului ca fiind regretabilă.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ