Calarasi: SPECIALIST ÎN ESCROCHERII

Cele mai citite

Poliţiştii Capitalei au reţinut, un bărbat de 38 de ani, din judeţul Călăraşi, care a înşelat mai mulţi bucureşteni prin folosirea unor promisiuni de angajare. El se dădea drept “specialist în resurse umane” şi dispărea după ce încasa bani pentru întocmirea fişelor medicale pentru angajare.

Un tip din Călăraşi şi-a găsit “de lucru” înşelând oamenii care îşi căutau serviciu prin intermediul unor anunţuri pe internet sau prin mica publicitate. Bărbatul a intrat în atenţia poliţiştilor în urmă cu trei luni, atunci când au fost obţinut date cu privire la activitatea pe care acesta o desfăşura. Astfel, din primele cercetări a reieşit faptul că, în perioada septembrie – noiembrie a acestui an, suspectul ar fi contactat persoane care publicau cereri de angajare, promiţându-le acestora un serviciu stabil şi bine remunerat.

În continuare, suspectul i-ar fi îndemnat pe cei interesaţi să ia legătura telefonic cu un presupus alt bărbat pentru a le fi întocmită fişa medicală de angajare. În fapt, tot el era cel care, sub o identitate diferită se recomanda drept specialist în resurse umane şi le propunea solicitanţilor o întâlnire în incinta unor unităţi spitaliceşti, în vederea intermedierii întocmirii acestei fişe.

În cadrul acestor întâlniri, bărbatul ar fi solicitat viitorilor angajaţi sume cuprinse între 60 şi 700 de lei drept contravaloare a întocmirii documentelor medicale de angajare. După ce intra în posesia banilor, sub pretextul că merge la caseria unităţii medicale pentru achitarea contravalorii acestor documente, suspectul dispărea din spital.

Pentru probarea întregii activităţi a celui în cauză, poliţiştii bucureşteni, sprijiniţi de specialişti ai S.R.I., au declanşat monitorizarea acestuia, reuşind prinderea în flagrant şi reţinerea sa în cursul zilei de luni, 19 noiembrie a.c., la scurt timp după săvârşirea unei alte fapte de acest gen.

Imediat după prinderea în flagrant, poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Călăraşi, au declanşat o percheziţie la domiciliul suspectului, ocazie  cu care au fost găsite mai multe telefoane mobile şi cartele SIM pe care acesta le-ar fi folosit la săvârşirea faptelor.

Până la acest moment, poliţiştii bucureşteni au reţinut în sarcina suspectului săvârşirea a şapte infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul cauzat fiind de peste 2.800 de lei.

Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii Capitalei şi prezentat instanţei, care a decis continuarea cercetările cu cel în cauză în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

 

 

EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie