Călăraşi – Sancţiuni pentru lipsa avizelor de pescuit sportiv şi agrement pe Dunăre

Data:

Într-o singură săptămână, poliţiştii de frontieră călărăşeni au fost nevoiţi să aplice 6 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa avizelor de desfăşurare a unor activităţi în apele de frontieră şi să retragă 4 avize de agrement pe fluviul Dunărea, pentru încălcarea regimului juridic al frontierei de stat.
Cu toate că la primirea avizelor de pescuit sportiv şi agrement pe fluviul Dunărea, posesorii de ambarcaţii au fost instruiţi şi informaţi despre prevederile regimului juridic al frontierei de stat şi elementele de bază din Regulamentul de navigaţie pe Dunăre, tot mai des aceştia sunt tentaţi să încalce aceste norme.
În conformitate cu legile în vigoare, activităţile de pescuit sportiv, agrement, vânătoare, păşunat, etc., în apropierea frontierei de stat pot fi desfăşurate doar cu avizul structurii poliţiei de frontieră cu atribuţii în acea zonă şi cu respectarea normelor juridice stabilite.
În conformitate cu Tratatul bilateral încheiat între România şi Bulgaria, linia de frontieră trece pe mijlocul fluviului.
De asemenea, accesul pe insulele si ostroavele româneşti se poate face doar cu avizul structurilor locale ale poliţiei de frontieră ( SPF CHIRNOGI, SPF OLTENIŢA, SPF CĂLĂRAŞI).
Drept urmare, cetăţenii care doresc să desfăşoare activităţile mai sus enumerate trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Călăraşi cu sediul în Olteniţa sau la subunităţile din subordine mai sus enumerate.
Activitatea de avizare este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...