Călăraşi: Razii pe şosele după ce s-au înmulţit tragediile rutiere

Cele mai citite

Creşterea numărului de accidente rutiere grave în ultimele luni i-a determinat pe poliţişti să intensifice controalele pe principalele drumuri din ţară. Astfel, în perioada 26-28 noiembrie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. vor coordona o acţiune la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier.

La razii vor participa atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică, care vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare. Oamenii legii vor fi trimişi în teren după un orar bine stabilit, ţinându-se cont de zonele cu risc deosebit de crescut unde au loc tragedii. „Activităţile vor fi coordonate nemijlocit de adjuncţii şefilor de  inspectorate judeţene, al D.G.P.M.B. şi Secţiei de Poliţie Autostrăzi, fiind conduse efectiv de şefii serviciilor de poliţie rutieră şi de ordine publică”, a anunţat Poliţia Română.

Potrivit poliţiştilor,  în perioada 1 ianuarie-22 noiembrie 2012, au fost înregistrate la nivel naţional 8.377 accidente rutiere grave, soldate cu 1.833 de persoane decedate şi 7.922 de persoane rănite grav. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat creşteri atât ale numărului accidentelor grave (+142), cât şi ale consecinţelor acestora, respectiv a numărului persoanelor decedate (+55) şi a numărului persoanelor rănite grav (+143).

Pe fondul vitezei s-au produs cele mai multe accidente grave(1.581), urmată de indisciplina pietonilor (1.394) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (736), arată sursa citată. Raportat la mediul producerii accidentelor, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în mediul urban (42,4 la sută), mediul rural a concentrat 34,8 la sută din accidentele grave, în timp ce accidentele produse în afara localităţii au reprezentat 22,8 la sută.

Evoluţia accidentelor rutiere grave, raportată la vârsta autorilor, relevă faptul că, în perioada de referinţă, cele mai multe au fost provocate de participanţii la trafic din grupa de vârstă 31 – 50 ani (35,2 la sută). Totodată, pe grupe de vârstă se înregistrează creşteri ale numărului accidentelor la categoria 26-30 ani (şase la sută), iar scăderi înregistrându-se la categoria de vârstă 19-25 ani (-5,1 la sută) şi de peste 56 ani (-1,9 la sută). Creşterea numărului accidentelor în acest an este cauzată de accidentele rutiere produse în special în ultimele două luni, afirmă sursa citată.

Anul 2008 a fost anul de vârf în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere grave. În urma măsurilor luate de Poliţia Rutieră, timp de trei ani consecutiv, 2009, 2010 şi 2011, numărul accidentelor a fost unul descendent. Astfel, la finalul anului 2011 s-au înregistrat, în raport cu 2008, scăderi cu 13 la sută ale numărului accidentelor grave, cu 34,2 la sută ale persoanelor decedate şi cu 7,2 la sută ale răniţilor grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img