Calarasi: PROCURORUL Marin Niță, acuzat că a primit MITĂ 5.000 de euro, JUDECAT pentru corupţie

Cele mai citite

Procurorul Marin Niţă de la Parchetul Tribunalului Călăraşi a fost deferit justiţiei, pentru că a pretins mită 5.000 de euro pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată unui acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marin Niţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, desfăşurându-şi activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi ca urmare a delegării, pentru luare de mită şi Iordache Gheorghiţă, persoană fără calitate specială, pentru luare de mită. Asupra vinovăţiei lor se va pronunţa Curtea de Apel Bucureşti

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 – iunie 2012, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi,  Niţă Marin a pretins de la un denunţător, direct şi prin intermediul lui Iordache Gheorghiţă, suma de 5.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a dispune faţă de denunţător o soluţie de netrimitere în judecată pentru instigare la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.Ulterior, inculpatul a dispus faţă de denunţător scoaterea de sub urmărirea penală şi i-a comunicat în scris soluţia.

În 25 octombrie 2012, ca urmare a solicitărilor repetate de a i se remite banii pretinşi, Niţă Marin a primit de la o persoană din anturajul denunţătorului suma de 2.500 de euro, reprezentând o parte din totalul de 5.000 de euro. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersul său,Niţă Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiţă, care a intermediat atât relaţiile dintre procuror şi denunţător, cât şi pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită.

 

 

EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie