Călăraşi – Prio Foods a anunţat lansarea unităţii de extracţie uleiuri, la Lehliu Gară

Cele mai citite

Compania Prio Foods, parte a Martifer Group, a anunţat, miercuri, lansarea unităţii de extracţie uleiuri vegetale la Lehliu Gară, investiţie greenfield în valoare de 93 milioane de euro.
„Este o onoare pentru mine şi pentru întreaga companie Prio Foods să anunţ astăzi lansarea noii unităţi de extracţie de la Lehliu“, a declarat, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Carlos Martins.
Evenimentul a dat startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie, specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal, în scopuri industriale şi de consum.
Investiţia este cel mai mare proiect greenfield din România în anul 2011. În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie deţine locul întâi ca volum al investiţiei în Europa de Sud-Est şi locul doi la nivelul întregii Europe.
„Prin această investiţie ne continuăm angajamentul asumat faţă de România şi mai ales faţă de judeţul Călăraşi. Am început operaţiunile la Lehliu în 2005 prin fabrica de producţie biodiesel şi credem în continuare în potenţialul acestei zone, România fiind un punct strategic de dezvoltare pentru compania noastră şi un centru regional de competentă. Obiectivele Prio vizează satisfacţia clienţilor noştri, promovarea unei activităţi sustenabile la cel mai înalt nivel de calitate şi protejarea mediului în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Sunt încrezător că vom continua să ne atingem aceste ţinte şi să contribuim la dezvoltarea regiunii de Sud-Est a României“, a arătat Martins.
Fabrica are în componenţă 15 silozuri verticale, cu o capacitate de stocare individuală de 10.000 metri cubi, două laboratoare de analiză şi procesare a seminţelor şi deţine, în prezent, 90 de angajaţi, compania intenţionând să crească numărul acestora la 200.
Conducerea companiei şi-a exprimat deschiderea faţă de colaborarea cu instituţiile de învăţământ de profil din regiune.
„Invităm în cadrul acestui eveniment, universităţile şi liceele de profil agricol din regiune să creăm împreună specialişti în domeniul extracţiei de uleiuri vegetale, experţi care vor avea acces la programe intensive de formare şi cursuri de specialitate“, a spus Carlos Martins.
Echipamentele de ultimă generaţie din cadrul fabricii Prio Extracţie respectă cele mai înalte standarde de securitate şi protecţie a mediului la nivel european. Fabrica are o capacitate de producţie de 316.000 tone ulei şi 340.000 tone şrot, volume atinse la un ritm al activităţii de 8.000 de ore pe an.
La eveniment au fost prezenţi Carlos Martins, preşedintele Consiliului de Administraţie Prio Foods, Susana Ferreira, CFO Prio Foods România, Belmiro Couto, directorul comercial Prio Foods, Iulian Iacomi, primarul oraşului Lehliu Gară, Emil Muşat, prefectul judeţului Călăraşi, George Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Nicolae Cuţăr, viceprimarul municipiului Călăraşi şi Daniel Obadă, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie