Călăraşi: Reţea care „livra” permise de conducere contra cost, destructurată de poliţiştii DGA

Cele mai citite

bani - spaga - mitaTrei persoane, dintre care un lucrător din cadrul Servicului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Călăraşi au fost arestate preventiv vineri şi sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, , informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a Ministerului de Interne. Totodată, în cauză s-a dispus de către procuror punerea sub învinuire a altor cinci persoane pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Ofiţerii DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au efectuat 6 percheziţii la domicilii, sedii de firmă şi autoturisme, precum şi la sediul SPCRPCIV Călăraşi şi au pus în executare zece mandate de aducere într-un dosar penal de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie.

Din datele şi informaţiile obţinute a rezultat faptul că un director de vânzări de la o societate comercială din Olteniţa primea sume de bani cuprinse între 400-500 Euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator din cadrul SPCRPCIV Călăraşi. În ziua dinaintea examenelor, directorul de vânzări se întâlnea cu agentul examinator, căruia îi indica numele candidaţilor cu care se înţelesese şi îi dădea acestuia suma de 200-300 de euro per candidat pentru facilitarea promovării examenului practic.

Schema funcţiona prin intermediul unui instructor auto care recomanda elevi doritori de a plăti mită pentru a lua examenul auto.

Lucrătorii S.J.A. Călăraşi au acţionat în colaborare cu S.R.I., Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi cu Serviciul Operaţii din cadrul D.G.A., mai precizează comunicatul de presă al DGA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie