Călăraşi: Peste 22.500 de apeluri la 112 pe anul 2012

Cele mai citite

112-logoPeste 22.500 de apeluri la 112 s-au înregistrat în judeţul Călăraşi pe anul trecut, cu cca 15% mai mult decât în 2011.

Cu ocazia zilei de 11 februarie, Zi Europeană 112, autorităţile amintesc că numărul unic de apel 112 este număr telefonic gratuit, pus la dispoziţia cetăţeanului de către toţi operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situaţiile de urgenţă ce ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege.
Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie.

Dispeceratele de poliţie au capacitatea de a recepţiona toate apelurile primite, 24 ore pe zi, de a transmite în regim de urgenţă orice informaţie necesară activităţii de poliţie şi de a coordona toate activităţile din raza de competenţă a unităţii respective.

Dacă evenimentul sesizat este de competenţa şi a altor servicii de intervenţie, ambulanţă, jandarmerie sau pompieri, prin sistemul 112 apelul se preia concomitent şi de către acestea, în sistem gen conferinţă, fără a fi nevoie de alte apeluri suplimentare.

Autorităţile sfătuiesc cetăţenii să apeleze prin sistemul naţional Apeluri de urgenţă 112 numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor de poliţie pentru soluţionarea evenimentului, să îşi păstreze controlul şi să răspundă cu exactitate la întrebările dispecerului şi să nu abuzeze de numărul 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie