Călăraşi – Nereguli constatate de prefect în comuna Sohatu, ca urmare a sesizărilor cetăţenilor

Data:

Mai multe nereguli cu privire la punerea în posesie şi eliberarea titlurilor de proprietate au fost constatate în comuna Sohatu în urma verificărilor efectuate de reprezentanţii Instituţiei Prefectului Călăraşi.
Potrivit unui comunicat remis miercuri de Prefectură, pornind de la sesizările mai multor cetăţeni, în data de 7 iunie prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, însoţit de salariaţi ai instituţiei, de la corpul de control şi serviciul juridic – compartimentul fond funciar, precum şi de un reprezentant al OCPI Călăraşi, s-au deplasat în comuna Sohatu pentru verificarea la faţa locului a unor aspecte care ţin de punerea în posesie şi eliberarea titlurilor de proprietate.
În urma verificărilor, s-a constatat că mare parte a cetăţenilor, în special din satul Progresu, nu sunt puşi în posesie şi, în ultimul timp, pentru pământul pe care îl muncesc chiar şi de 20 de ani au titluri de proprietate diverse alte persoane.
De asemenea, s-a constatat că sunt fişe de punere în posesie nerecunoscute de membrii comisiei locale de fond funciar, acestea urmând a fi colectate, identificate originalele şi transmise la parchet pentru cercetare, cu suspiciunea de fals şi uz de fals.
S-a stabilit ca până la sfârşitul lunii septembrie cel puţin 250 de cetăţeni să fie puşi în posesie şi, după caz, să li se scrie titlurile de proprietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...