Calarasi: Minorii, in fata legii

Cele mai citite

Politistii calaraseni au inceput actiunile de prevenire a delincventei juvenile
Politistii calaraseni au inceput actiunile de prevenire a delincventei juvenile

Prevenirea delicventei juvenile si a victimizarii minorilor constituie, si in anul 2011, un domeniu prioritar de actiune al politistilor de la departamentul Prevenirea criminalitatii din Calarasi.

Intrucat, pentru minori, eficienta eforturilor de canalizare a interesului catre un mod de viata noninfractional este mai mare decat in cazul infractorilor majori (care sunt ancorati in deprinderi si autojustificari ale conduitelor antisociale), politistii au inceput activitatile de prevenire a delincventei juvenile.

Astfel, in data de 24 ianuarie, au desfasurat o actiune la Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu“ din Municipiul Calarasi, avand ca tema „Minorii in fata legii“.

Elevii au aflat care sunt competentele politiei, ce prevede legislatia in vigoare privind raspunderea penala a minorilor si ce masuri educative se pot lua in cazul minorilor delincventi. Sfaturile politistilor vizand prevenirea victimizarii minorilor s-au orientat spre informarea acestora, pentru evitarea comportamentelor de risc si pentru adoptarea unor masuri de autoprotectie. Activitatile de informare si prevenire in unitatile de invatamant vor continua pe parcursul intregului an de studiu.

Marga Nicolae

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie