Calarasi: Minorii, in fata legii

Data:

Politistii calaraseni au inceput actiunile de prevenire a delincventei juvenile
Politistii calaraseni au inceput actiunile de prevenire a delincventei juvenile

Prevenirea delicventei juvenile si a victimizarii minorilor constituie, si in anul 2011, un domeniu prioritar de actiune al politistilor de la departamentul Prevenirea criminalitatii din Calarasi.

Intrucat, pentru minori, eficienta eforturilor de canalizare a interesului catre un mod de viata noninfractional este mai mare decat in cazul infractorilor majori (care sunt ancorati in deprinderi si autojustificari ale conduitelor antisociale), politistii au inceput activitatile de prevenire a delincventei juvenile.

Astfel, in data de 24 ianuarie, au desfasurat o actiune la Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu“ din Municipiul Calarasi, avand ca tema „Minorii in fata legii“.

Elevii au aflat care sunt competentele politiei, ce prevede legislatia in vigoare privind raspunderea penala a minorilor si ce masuri educative se pot lua in cazul minorilor delincventi. Sfaturile politistilor vizand prevenirea victimizarii minorilor s-au orientat spre informarea acestora, pentru evitarea comportamentelor de risc si pentru adoptarea unor masuri de autoprotectie. Activitatile de informare si prevenire in unitatile de invatamant vor continua pe parcursul intregului an de studiu.

Marga Nicolae

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...