Calarasi – Fostul prefect, Nicolae Enciu, ramane fidel partidului care l-a dat jos din functie

Data:

Au trecut trei saptamani de cand Nicolae Enciu a fost demis din functia de prefect al judetului Calarasi. Foarte multi oameni se intreaba care este motivul care a dus la demiterea sa. Pentru a incerca gasirea unui raspuns la aceasta intrebare, am stabilit o intalnire cu Nicolae Enciu, cu care am purtat o foarte interesanta discutie pe aceasta tema.

 

R: Cum ne puteti descrie perioada in care ati fost prefect, care au fost realizarile dumneavoastra in tot acest timp?

N.E.: Am avut o perioada de doi ani, in care primele cinci luni am fost subprefect. In rest, vreau sa va zic ca in prefectura Calarasi sunt foarte multe probleme generate de recesiunea economica, foarte accentuata in zona. Ca prefect am fost foarte multumit de colaborarea pe care am avut-o cu colegii mei din prefectura. Am avut o colaborare peste asteptarile mele. Stiti foarte bine ca rolul prefectului este de a asigura legalitatea actelor consiliilor locale si judetene. Fiecare dintre colegii nostri isi cunoaste meseria. In general, de foarte putine ori am fost nevoiti sa atacam in contencios anumite hotarari. Noi, prefectii, suntem numiti de local. Si, cum este normal, si in cadrul PDL s-a format o alta echipa care a dorit desemnarea unui alt prefect.

 

R: Ce atuuri credeti ca are in plus fata de dumneavoastra noul prefect, Emil Musat?

N.E: In primul rand este mai tanar si vine cu forte proaspete in prefectura. Eu sunt subiectiv, probabil are si plusuri si minusuri. Plusurile mele insemnau experienta, lucrul cu oamenii. Si ceilalti au apreciat la mine lucrul acesta. Cred eu ca Emil Musat este varianta cea mai buna, dintre toate numele care s-au vehiculat pentru Prefectura Calarasi.

 

R: Credeti ca este de ajuns tineretea pentru aceasta functie?

N.E.: Este vorba, in primul rand, de idei. Problema nu este daca se va implica mai mult. Eu stiu ca si-o doreste. Si daca va reusi, vom vedea. Eu nu trebuie sa va ascund dumneavoastra ca institutia prefecturala are parghii de manifestare reduse. Respectiv, colaborarea pe care o avem cu deconcentratele, deci retineti, colaborarea, pentru ca nu exista subordonare, consta foarte mult in modul in care reusim acest lucru. Fiecare deconcentrat are o subordonare directa la ministere si departamente la nivel central.

 

R: PDL va sustine in continuare?

N.E.: Eu zic ca ma bucur in continuare de sustinerea nu numai a partidului. Faptul ca, la un moment dat, exista niste competitii interne, asta nu inseamna ca ne dezbina, ci dimpotriva, ne face mai uniti.

 

R: Care au fost reactiile oamenilor din Oltenita fata de faptul ca nu mai sunteti prefect?

N.E.: Vreau sa va spun ca reactiile din Oltenita sunt subiective, dar pe mine ca om si ca om politic ma bucura mult reactiile celor din Calarasi, care sunt in cele mai multe cazuri, pozitive.

 

R: Au existat zvonuri conform carora ati fost demis pentru ca nu prea v-ati implica prea mult in proiectele Prefecturii. Este adevarat?

N.E.: Nu am stiinta despre acest lucru, aud pentru prima oara acest lucru. Am speranta ca noul prefect sa continue proiectele incepute de mine la prefectura. Si ma refer aici la cele care vizeaza relansarea Canalului Dunare-Bucuresti.

 

R: Exista vreo sansa ca acest canal sa fie finalizat?

N.E.: Sanse sunt, numai ca un proiect de asemenea anvergura se poate realiza in parteneriat public-privat si cu bani europeni. Potrivit proiectantului initial al proiectului, care a refacut acest proiect in conditiile actuale si cerintele Uniunii Europene, este nevoie de 1,5 miliarde euro.

 

R: Care sunt proiectele dumneavoastra acum, ca nu mai sunteti prefect?

N.E.: M-am reintors la functia mea de director general si presedinte de consiliu de administratie la SC Dunarea SA Oltenita, dar dati-mi ragaz vreo cateva luni si am sa vad care vor fi proiectele mele de viitor.

 

R: Va veti mai implica pe plan politic?

N.E.: O sa ma implic in continuare pe plan politic. Dumneavoastra stiti foarte bine ca intr-un partid politic sunt foarte multi membri si foarte putini ajung sa ocupe o functie. Eu ma bucur ca partidul a avut incredere in mine si am fost printre cei care au detinut o functie importanta. Acest lucru ma impulsioneaza sa ma implic mai mult.

 

R: Deci, sa intelegem ca nu parasiti PDL?

N.E.: Nu, eu ma cunosc foarte bine cu toti membrii, cu presedintii si vicepresedintii PDL, si cei locali si cei de la Calarasi si am colaborat foarte bine cu acestia, in toata perioada cat am fost in partid cat si in perioada cat am fost prefect.

 

R.: Vizati o noua functie in cadrul PDL Oltenita?

N.E.: Avand in vedere ca am detinut o functie publica, a trebuit sa renunt la orice functie in cadrul partidului. Dar acum, cand ma voi intoarce in cadrul PDL Oltenita nu vizez neaparat obtinerea unei functii.

 

R: De ce credeti ca au plecat atat de multi membri din cadrul PDL Oltenita?

N.E.: Imi pare rau ca nu am mai fost in interiorul fenomenului. Stiu ca au avut loc si anumite tulburari. Probabil ca aceia care au plecat si-au dorit anumite functii si, pentru ca nu le-au primit, au plecat la alte partide, bineinteles fiecare urmarind un anumit interes propriu.

 

R: Credeti ca guvernul Boc va rezista pana in 2012?

N.E.: Sunt convins ca va rezista pana in 2012. A rezistat in ciuda multor motiuni de cenzura, dar nu sunt sigur ca va rezista ca prim-ministru Emil Boc. Aici ma abtin sa fac comentarii.

 

R: Aveti vreun mesaj pentru cititorii ziarului Semnal?

N.E.: Ziarului Semnal ii doresc sa-si mentina linia echidistanta, sa ajunga sa vanda cat mai multe ziare si in judetul Calarasi. Pentru ca este unul din putinele ziare din zona care se distribuie si prezinta in mod real viata din cele doua judete, Calarasi si Ialomita. Iar cititorilor dumneavoastra le urez multa sanatate, bucurii si realizarea tuturor dorintelor.

Mihaela Ionita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...