Călăraşi – O firmă IT recolta celule stem

Data:

SC Epsilon care funcţionează la parterul unui bloc din oraş făcea ilegal recoltări de ţesuturi. În perioada aprilie – septembrie 2010, angajaţii firmei au reuşit să păcălească 22 de persoane. „Beneficiarii“ au achitat sume de bani între 2.500 şi 5.000 de lei.

În perioada aprilie – septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinici din Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte, sau prin intermediul internetului, inculpaţii au reuşit să încheie contracte cu 22 de persoane, în vederea recoltării de celule stem, cerându-le sume de bani cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Structura Centrală au trimis în judecată la sfârşitul săptămânii trecute pe administratorul firmei Gabriel Anastase şi asociatul său Constantin Preda, împreună cu Lioara Nicoleta Liseanu şi Georgiana Maria Panduru.

Aceştia sunt învinuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de ţesuturi, scoaterea din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fără a avea autorizaţie. Celulele stem erau recoltate de la paciente la naştere, conform contractului încheiat şi predate inculpaţilor, fiind transportate în Madrid, Spania.

Firma are sediul pe Bulevardul Nicolae Titulescu, la parterul unui bloc. Ea s-a făcut cunoscută în mica urbe prin serviciile de calitate în domeniul IT: instalarea şi configurarea software, configurare de cont e-mail, internet, diagnosticare placă de bază, diagnosticare sistem de calcul. Pe internet însă, Stem Safe Epsilon oferea servicii medicale. Doritorii puteau să plătească de la trei tranşe până la rate pe doi ani.

Pentru cele trei tranşe, acestea plăteau 1.200 de lei la naştere, 1.200 de lei în prima lună şi 1.200 de lei în luna a doua, iar timp de 20 de ani stocare, trebuiau să plătească câte 190 de lei pe an. Pentru şapte tranşe, se ahita un avans de 600 de lei, după care şase tranşe lunare a câte 500 de lei. Stem Safe nu avea autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant, dar administratorii firmei încheiau contracte pentru recoltarea de celule.

„E o problemă personală“

La sediul firmei sunt afişate două numere de telefon, pentru urgenţe. Am sunat pe unul dintre numerele de telefon. Persoana care a răspuns, dar care a refuzat să-şi dea numele, a precizat: „Nu aveţi cum să vorbiţi cu Gabriel Anastase, nimeni nu va face nicio declaraţie. Asta este o problemă personală şi terminaţi cu prostiile“. Apoi, a închis telefonul.(Sursa Adevarul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...