Calarasi – Drumurile din judet inchise si zeci de localitati izolate si fara curent electric

Cele mai citite

Toate drumurile din judetul Calarasi erau inchise marti din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si zeci de localitati sunt izolate si fara curent electric. 
„In continuare in judetul Calarasi sunt toate drumurile inchise. Avem la momentul acesta in jur de 55 de localitati izolate, in special sate. Am avut la pranz 71 de localitati fara energie electrica. Echipele de interventie de la Enel au lucrat si astazi pe viscol astfel incat la ora 18,00 mai aveam doar 50 de localitati nealimentate cu energie electrica. Din pacate aceste localitati nealimentate cu energie electrica sunt in zona Lehliu Gara si zona Oltenita, iar echipele de interventie nu pot parasi cele doua orase din cauza viscolului extrem de puternic si se pare ca nu se poate vorbi despre remedierea acestor situatii foarte curand, adica in niciun caz in noaptea asta“, a declarat pentru Agerpres, prefectul judetului Calarasi, Emil Musat.
Totodata, prefectul a spus ca in prezent in judetul Calarasi sunt cateva urgente medicale care sunt in curs de rezolvare.
„Avem cateva urgente medicale ramase de rezolvat la momentul acesta. Este vorba de un AVC la Potcoava, unul la Florica, un cardiac la Tamadau. Avem in judet si sase persoane care necesita dializa – trei la Oltenita, unul la Curcani, unul la Frasinet si unul la Lehliu Gara. Acestia sunt dializati apartinand de Bucuresti. (…) Incercam sa rezolvam aceste situatii. Mai avem si o gravida la Socoalele unde in momentul acesta se indreapta o vola cu o asistenta pentru a-i acorda ajutor medical“, a spus Emil Musat.
El a mai spus ca, pe Dunare, in zona judetului Calarasi, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile sunt blocate un numar de 18 convoaie in trei grupuri de ancora. De asemenea, circulatia cu bacul si remorcherul intre zona Chiciu si Ostrov ramane in continuare oprita din cauza sloiurilor de gheata de pe Dunare.

Ultimele articole

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Premierul a anunţat următorii liberali pe lista DNA

Victor Ponta a anunţat că următorii baroni pe lista Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt doi liberali. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi cel al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat declaraţia premierului ca fiind regretabilă.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ