Calarasi – Doua dosare penale intocmite si zeci de vize de resedinta aplicate ilegal in judet anulate

Cele mai citite

Doua dosare penale au fost intocmite si zeci de vize de domiciliu sau resedinta aplicate ilegal la nivelul judetului Calarasi au fost anulate in urma constatarii cresterii numarului de solicitari de acordare a vizelor in aceasta perioada a alegerilor locale la Serviciile Publice Comunitare pentru Evidenta Persoanei.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, inspector Ramona Tudor, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca unul dintre dosarele penale a fost intocmit unor persoane gazduitori din comuna Belciugatele pentru savarsirea infractiunii de declaratie in fals in fata functionarilor de evidenta a persoanelor, ei declarand ca acele persoane care au solicitat viza de resedinta locuiesc efectiv la adresele respective. Cel de-al doilea dosar penal a fost intocmit la Budesti, in cauza fiind cercetat seful Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta Persoanei sub aspectul savarsirii infractiunii de fals si uz de fals, constand in eliberarea unor documente false si postfalsificate si neglijenta in serviciu.
Tot in aceasta perioada au fost efectuate cercetari privind stabilirea resedintei pe raza comunelor Gurbanesti, Crivat, Frumusani si Belciugatele. La Gurbanesti au fost verificati 110 gazduitori, la Crivat 20 de gazduitori cu un numar total de 39 de persoane cu viza aplicata, la Frumusani au fost verificati 100 de gazduitori cu un numar total de 450 de persoane cu viza aplicata, iar la Beciugatele au fost verificati 15 gazduitori cu un numar total de 118 persoane cu viza aplicata. In urma verificarilor efectuate de politisti, unui numar de 115 persoane li s-au anulat vizele de domiciliu sau resedinta deoarece erau aplicate ilegal.
In continuare se vor efectua cercetari, iar acolo unde vor fi constatate infractiuni vor fi luate masuri de intocmire de dosare penale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie