Calarasi: Dosare penale intocmite de oamenii legii in trafic pentru nerespectarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice

Date:

La data 21 octombrie a.c., in jurul orei 16.30, patrula formata din agenti ai Sectiei 3 Politie Rurala Curcani, a oprit pentru control, pe DN 4, pe raza Comunei Soldanu, autoturismul marca Dacia 1310, ocazie cu care s-a stabilit ca la volanul autoturismului se afla V. Gheorghe, de 54 ani, din Municipiul Bucuresti, posesor al permisului de conducere categoria B. Procedand la testarea conducatorului auto cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,77 mg/l. Barbatul a fost condus la Spitalul Municipiului Oltenita, unde i s-a recoltat o proba de sange, iar pentru cea de-a doua recoltare, acesta a refuzat. In cauza s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicata, urmand a se propune solutie prin parchet.

La data de 21 octombrie a.c., ora 19.30, lucratori din cadrul Politiei Orasului Fundulea, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, pe raza Comunei Tamadau Mare, au oprit pentru control, pe DJ402, autoturismul marca Dacia Logan, condus de C. Eduard Marian, de 35 ani, din Municipiul Bucuresti.

In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,53mg/l vapori de alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care conducatorul auto a fost condus la Spitalul Lehliu-Gara unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.  In cauza s-a intocmit dosar penal.

In ziua de 20 octombrie a.c., ora 07.00, C. Ion, de 38 ani, din Municipiul Fetesti, judetul Ialomita, a condus pe strada Liliacului, din Comuna Unirea, autoturismul marca Peugeot 405, proprietate personala, iar pe fondul consumului de alcool (0,64 mg/l alcool pur in aerul expirat), a pierdut controlul autoturismului si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil. In urma accidentului a rezultat avarierea in proportie de 40% a autoturismului si distrugerea gardului in proportie de 40%, proprietatea lui U. Niculae, de 70 ani, din Comuna Unirea. Conducatorul auto poseda permis de conducere categoria B, din anul 2010 si i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si distrugere din culpa

In ziua de 20 octombrie a.c., ora 20.00, agentii Biroului Rutier Calarasi au depistat pe strada Oborului din Municipiul Calarasi, pe S. George, de 29 ani, din localitate, in timp ce conducea autoturismul marca Opel, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal, urmand a se propune solutie prin parchet.

La data de 20 octombrie a.c., ora 19.30, echipajul de politie format din agenti din cadrul Politiei Orasului Budesti, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, pe DJ 301, pe raza Comunei Crivat, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Opel Corsa, care circula din sens opus.

Conducatorul autoturismului nu s-a conformat si a continuat deplasarea, politistii procedand la urmarirea acestuia, iar dupa aproximativ 2 km, a fost oprit, fiind identificat in persona lui S. Alexandru, de 55 ani, din Municipiul Bucuresti. Intrucat acesta emana halena alcoolica, i s-a solicitat efectuarea testarii cu aparatul alcooltest, insa a refuzat, inclusiv recoltarea de probe biologice de sange.  In cauza s-a intocmit dosar penal, pentru savarsirea de infractiuni la regimul rutier.

In ziua de 21 octombrie a.c., ora 01.10, agentii Biroului Rutier Calarasi au depistat pe strada Prelungirea Bucuresti din Municipiul Calarasi, pe O. Andrei Alexandru, de 21 ani, din localitate, care conducea autoturismul marca Ford, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se propuna solutie prin parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...