Calarasi – Deputatul Oana Niculescu Mizil a participat la un concurs pe biciclete

Cele mai citite

Deputatul social-democrat Oana Niculescu Mizil a participat vineri, la Calarasi, alaturi de mai multi elevi de liceu, la un concurs pe biciclete, intitulat „Istorie si credinta“.
Actiunea a vizat redescoperirea simplitatii de a trai in armonie cu natura prin folosirea unor mijloace de transport non-poluante, respectarea spiritualitatii poporului roman si in special a lacasurilor de cult de pe raza municipiului Calarasi.
„A fost o actiune splendida. (…) Eu cred ca prin ceea ce am facut astazi putem sa aratam ca si aici sunt foarte multe de vizitat“, a declarat, pentru AGERPRES, Oana Niculescu Mizil.
La concurs s-au inscris opt echipe formate din cate patru elevi de la liceele din municipiul Calarasi. Ei au avut de sustinut si un test grila, cu zece intrebari din aria tematica a concursului – valorile istorice ale asezamintelor bisericesti ctitorite in ultimii 100 de ani in Calarasi, precum si pleiada de oameni de cultura care au vazut in elementul religios refugiul romanilor.
Juriul, compus din reprezentanti ai Primariei municipiului Calarasi, Consiliului Local, Protoieriei Calarasi si Inspectoratului Scolar Judetean Calarasi, a stabilit castigatorii si a acordat premii in obiecte tuturor participantilor.

Ultimele articole

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Premierul a anunţat următorii liberali pe lista DNA

Victor Ponta a anunţat că următorii baroni pe lista Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt doi liberali. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi cel al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat declaraţia premierului ca fiind regretabilă.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ