Calarasi – Depunerea dosarelor pentru plata ajutoarelor sociale privind incalzirea in sezonul rece 2010-2011 in plina desfasurare

Cele mai citite

Se depun dosarele pentru ajutorul oferit de catre stat pentru incalzire
Se depun dosarele pentru ajutorul oferit de catre stat pentru incalzire

In aceasta perioada a anului, respectiv cea premergatoare sezonului rece, la nivelul tuturor primariilor din judet este in plina desfasurare procesul de stabilire si acordare catre populatie a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.

Barbu Gheorghe, consilier superior in cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Calarasi, ne-a declarat ca „prin O.U.G. 5/2003 sunt  acordate populatiei trei tipuri de ajutoare de incalzire a locuintei: ajutor pentru familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat; ajutor pentru familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale; ajutor pentru familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri“.

Pentru toate cele trei tipuri de ajutoare, beneficiarii completeaza o cerere si o declaratie pe propria raspundere, care este depusa la primaria de domiciliu in cazul ajutoarelor pentru gaze naturale si lemne, carbuni, combustibili petrolieri, iar in cazul ajutoarelor pentru energie termica se depun la asociatiile de locatari. Formularele de cerere si declaratia pe proprie raspundere sunt puse la dispozitia populatiei de catre primarii la sediul acestora sau prin intermediul asociatiilor de locatari si furnizorii de gaze naturale.

Cererile si declaratiile pe propria raspundere trebuie sa fie insotite de copii dupa actele de identitate ale membrilor familiei, precum si actele doveditoare ale veniturilor realizate de acestia in luna anterioara depunerii cererii (pentru fiecare tip de venit realizat este prevazut in cerere actul doveditor necesar). Stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica se realizeaza prin dispozitia primarului. Ajutorul pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale se acorda in cuantumurile stabilite prin dispozitia primarului, dar nu mai mult decât contravaloarea cantitatii de gaze consumate lunar.

In cazul ajutoarelor pentru incalzirea cu energie termica si gaze naturale, decontarea sumelor stabilite se face de catre Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale direct in conturile furnizorilor de energie termica si gaze naturale. Pentru ajutoarele de incalzire cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, contravaloarea acestora va fi virata lunar de A.J.P.S. Calarasi in conturile speciale ale primariilor deschise la trezoreria statului, urmând ca data platii in numerar catre populatie sa fie stabilita si efectuata de catre fiecare primarie. In situatia in care consumatorii individuali indeplinesc conditiile de acordare a ajutoarelor de incalzire pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor se face incepând cu luna depunerii cererii.

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice primarului orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia, in termen de cinci zile de la data modificarii, prin depunerea unei noi declaratii pe propria raspundere.

Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img