Călăraşi – Casa de Cultură şi Danubius Park, doi „morţi“ pe capul lui Filipescu

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, consideră Casa de Cultură Călăraşi şi proiectul – care este încă pe hârtie – Danubius Park drept „doi morţi“ pe capul dumnealui. Răducu Filipescu recunoaşte că aceste două proiecte sunt două probleme deosebite pentru Consiliul Judeţean. Din cauza lipsei fondurilor, pare-se că nu vor avea finalitate curând, cel puţin nu anul acesta.
Edificiul impunător din faţa Prefecturii Călăraşi, şi anume Casa de Cultură, lua fiinţă în anul 1986. De atunci şi până în prezent s-au executat lucrările exterioare dar au rămas cele interioare. Despre acestea, preşedintele Consiliului Judeţean a spus că „lucrările la sala interioară sunt destul de pretenţioase. Arhitectul ne-a spus că lucrările la acustică nu le putem face în orice condiţii. Ele prevăd anumite standarde. Pot să vă mai spun că această clădire este una dintre cele mai vechi construcţii începute şi neterminate din România. Pentru a o finaliza, mai avem nevoie de 150 de miliarde lei“. În altă ordine de idei, Filipescu a mai spus, într-o notă ironică, ce-i drept, la adresa lui Dinulescu: „dacă domnul Dinulescu ne ajută să aducem 400 de miliarde lei vechi, de la Guvern pentru finalizarea acestor obiective, nu aş avea nimic împotrivă să fac şi o alianţă cu PD-L-ul. Of, parcă m-aş prostitua“. De menţionat ar mai fi faptul că structura locurilor din Casa de Cultură s-a modificat de la 860 la 640, iar când va fi finalizată, corpul de cultură va putea găzdui numai spectacole în domeniu – teatru, operă, operete dar şi proiecţii cinematografice.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie