Călăraşi – Autorii jafului armat din septembrie 2009 de la un magazin de bijuterii, condamnaţi

Cele mai citite

Autorii jafului armat produs pe 14 septembrie 2009 la un magazin de bijuterii din municipiul Călăraşi au fost condamnaţi la închisoare, pedepsele fiind între cuprinse între 6 şi 15 ani.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Călăraşi, judecător Gabriela Tănase, a declarat joi, pentru AGERPRES, că din cei opt inculpaţi cinci au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare şi interzicerea de drepturi, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi port fără drept de armă albă, unul altul la şapte ani şi şase luni pentru tâlhărie şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar alţi doi la şase ani pentru tâlhărie, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi deţinerea nelegală de armă neletală.
Potrivit sursei citate, în momentul rămânerii definitive a sentinţei date de Tribunalul Călăraşi toate aceste pedepse urmează să fie executate în regim de detenţie.
De asemenea, Gabriela Tănase a spus că instanţa, prin aceeaşi sentinţă, a dispus admiterea în parte a cererii de despăgubiri civile formulate de societatea comercială păgubită şi obligarea inculpaţilor în solidar la plata sumei de 56.000 de euro, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase.
În data de 14 septembrie 2009, mai multe persoane mascate şi înarmate au intrat într-un magazin de bijuterii din municipiul Călăraşi şi au furat circa 8 kilograme de aur, după care au fugit cu un autoturism.
În timpul jafului, în magazin se afla administratorul unităţii şi directorul acesteia. Primul, sesizând pericolul, a folosit o armă de vânătoare, pe care o deţine legal, trăgând asupra persoanelor mascate două focuri, lovind pe cel puţin una dintre ele în zona pieptului şi a feţei.
În faţa magazinului, s-a găsit abandonat un pistol. În urma cercetării la faţa locului nu au fost identificate tuburi de cartuşe care să provină de la alte arme decât arma de vânătoare folosită de administratorul societăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie