Calarasi: Are de executat 50 de ani de închisoare! Aurel Oană, căutat pentru fals şi înşelăciune, dispărut fără urmă

Cele mai citite

Urmărit naţional şi internaţional pentru condamnări ce însumează 50 de ani de închisoare, călărăşeanul Aurel Nicolae-Oană este căutat de poliţişti de mai mulţi ani pentru a fi încarcerat. Bărbatul se sustrage de la executarea mai multor pedepse cu închisoarea fals privind identitatea, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Judecătoria Sector 3 Bucureşti l-a condamnat pe 29 decembrie 2011 la 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de  fals privind identitatea, uz de fals şi înşelăciune.  Judecătoria Călăraşi l-a condamnat pe Oană pe 26 octombrie 2012 la 13 ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune cu consecinţe grave. „Bărbatul a mai fost condamnat de Tribunalul Călăraşi, prin două sentinţe penale, emise în cursul anului 2012, la alte pedepse cu închisoarea de 10 ani, respectiv 15 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi înşelăciune în formă continuată”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Anchetatorii spun că infracţiunile pentru care a fost condamnat sunt comise în perioada 2006-2010. Acesta inducea în eroare reprezentanţii unor bănci şi societăţi comerciale, prin folosirea de cărţi de identitate aparţinând altor persoane pe care aplica fotografia proprie, prin falsificarea de adeverinţe de venit sau contracte de muncă pentru obţinerea de credite de consum sau bunuri.

Aparent, o persoană serioasă

Poliţiştii solicită sprijinul populaţiei pentru depistarea condamnatului, întrucât există date că acesta îşi continuă activitatea infracţională pe raza mai multor judeţe. „Şi-a schimbat fizionomia şi ştim că foloseşte identităţi false. Are asupra sa mai multe cărţi de identitate. Încheie contracte de vânzare – cumpărare de bunuri şi utilizează cec-uri fără acoperire bancară. În realizarea activităţii infracţionale acesta dă impresia unei persoane serioase şi de încredere, aspecte susţinute prin comportament şi ţinută“, susţin poliţiştii.

Pentru a-l prinde şi a-l trimite la închisoare, poliţiştii  îi roagă pe cetăţeni să nu ezite să-i anunţe, în cazul în care pot furniza informaţii despre escroc. „Cei care ne pot da detalii despre Oană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul de telefon 112!“, spun poliţiştii.

Mod de operare

Poliţiştii spun că bărbatul aplică fotografia sa pe buletinele vechi de identitate şi merge la diverse firme sau depozite en-gros de unde achiziţionează marfă. „Iniţial, nimănui nu-i trece prin cap că are de-a face cu un escroc. Înşelăciunea iese la iveală abia în momentul în care plata se face cu CEC-uri fără acoperire“, au declarat anchetatorii.

Filmat la Flanco

Anchetatorii au un dosar stufos în ceea ce-l priveşte pe Aurel Nicolae Oană şi spun că mai multe judeţe sunt în alertă pentru prinderea sa. După modul de operare, poliţiştii îl descriu drept o persoană abilă care reuşeşte imediat să câştige încredere viitoarei victime. A dat lovituri şi la fostul hypermarket Pic din Călăraşi şi se pare că ar fi fost filmat de camerele de supraveghere şi în magazinul Flanco din Olteniţa, în urmă cu trei ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie