Călăraşi: Anchetă în cazul unor câini împuşcaţi în zona localităţii Luica

Călăraşi: Anchetă în cazul unor câini împuşcaţi în zona localităţii Luica

caini camp iarbaUn număr de 20 de câini, unii dintre ei crotaliaţi, au fost descoperiţi morţi, pe un câmp dintre comunele Luica şi Mănăstirea, împrăştiaţi pe o distanţă de trei kilometri, poliţia deschizând o anchetă în acest caz.

Cercetările au fost demarate în urma unui apel primit prin sistemul 112, în care era sesizat faptul că mai mulţi câini au fost omorâţi şi aruncaţi pe câmp, la aproximativ 2 kilometri de localitatea Luica.

În condiţiile în care s-a observat faptul că unii dintre câini ar fi murit prin împuşcare, la faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul serviciului specializat în arme, explozivi şi substanţe periculoase al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Călăraşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, Ramona Tudor, ”acţiunea este în desfăşurare, poliţiştii continuând cercetările pentru a se stabili categoria armelor cu care au fost împuşcaţi câinii şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a suspecţilor”.

În urma cercetărilor preliminare nu au rezultat date potrivit cărora animalele ar fi fost maltratate, astfel că pe parcursul zilei de duminică au fost efectuate necropsiile a doi câini, din care a rezultat faptul că animalele au murit prin împuşcare. Doar 9 dintre cei 20 câini găsiţi morţi deţineau crotalii, urmând să fie identificaţi aparţinătorii, cel mai apropiat adăpost fiind la Olteniţa.

În urma examinărilor efectuate, medicii veterinari au constatat că decesul acestora s-a produs prin împuşcare, specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi efectuând verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora.

Potrivit IPJ Călăraşi, “în cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă”.

 

AGERPRES

Un Comentariu la "Călăraşi: Anchetă în cazul unor câini împuşcaţi în zona localităţii Luica"

  1. cotea   19 ianuarie 2020 at 8:29

    din cauza idiotilor astia care vai doamne iubesc animalele de mor, s-au inmultit aceste creatuiri peste masura , umbla in haite musca pe oricine se plimba seara, se caca peste tot , spurca planeta pe tot intinsul ei. Bineanteles ca si propietarii de caini alte animale cu 2 picioare, ii scot la plimbare , acestia se caca peste tot iar propietarii lor nu curata in urma lor, ca in alte tari civilizate

Leave a Reply

Your email address will not be published.