Calarasi – AFP Olteniţa a instituit 151 de titluri executorii asupra agenţilor economici olteniţeni

Data:

Prin activitatea desfăşurată de angajaţii din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Olteniţa, programul de încasări la bugetul general consolidat pentru primele patru luni ale anului 2011 a fost realizat în totalitate, înregistrându-se o uşoară depăşire a acestuia în procent de 6%.

De menţionat că aceste realizări se datorează în special măsurilor de executare silită de către personalul care are în atribuţii aceste responsabilităţi dar şi datorită sensibilizării contribuabililor care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Olteniţa, în a-şi achita datoriile pe care le au faţă de bugetul general consolidat. S-a înregistrat la această dată o creştere a gradului de conformare la plata datoriilor, iar ca o concretizare a măsurilor mai sus menţionate se exemplifică prin întocmirea în cursul lunii aprilie 2011 a unui număr de 151 de titluri executorii şi somaţii, fiind emise popriri asupra disponibilităţilor bancare ale agenţilor economici în luna aprilie 2011 pentru suma de 165.907 lei. Tot în luna aprilie a.c.au fost instituite sechestre asupra bunurilor deţinute de agenţii economici cu datorii la bugetul general consolidat, neachitate la termen, în valoare de 21.960 lei.

Tot ca o activitate cu caracter prioritar este şi creşterea gradului de conformare a depunerii declaraţiilor fiscale, în acest sens în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Olteniţa urmărindu-se în permanenţă ca toţi agenţii economici să îşi declare datoriile pe care le-au acumulat în cursul lunii, evitându-se în felul acesta unele sancţiuni care ar îngreuna şi mai mult situaţia acestora. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de depunere până la data de 16 mai a.c. a formularelor 230 – Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual, AFP Olteniţa face următoarele precizări privind câteva aspecte procedurale avute în vedere. Potrivit art. 17 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, subiect al raportului juridic fiscal este contribuabilul care, conform prevederilor art. 18 din acelaşi act normativ, îşi poate îndeplini obligaţiile fiscale personal sau printr-un împuternicit desemnat potrivit legii. Conform prevederilor Instrucţiunilor de completare a formularelor aprobate de OMEF nr. 2371/2007, cererile 230 se completează de către contribuabili înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formulare, şi se depun direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată. Pentru a facilita şi mai mult exprimarea opţiunii de către contribuabili şi totodată pentru a permite o cât mai rapidă identificare şi prelucrare a cererilor 230, formularele utilizate de contribuabili pot conţine pretipărite, datele de identificare ale entităţilor beneficiare ale sumelor respective, denumirea entităţii, CIF-ul acesteia şi contul bancar (IBAN). Formularele pot fi depuse la organul fiscal de către contribuabili sau terţe persoane, în numele contribuabililor, cu condiţia de a fi completate şi semnate în original de către contribuabili. Totodată pot fi accepate şi plicurile cu mai multe formulare 230 completate de contribuabili, dar depuse la oficiul poştal de către angajatorul acestora.

Informaţiile prezentate în acest material au fost furnizate de şeful Servicului de colectare şi executare silită persoane fizice şi juridice din cadrul AFP Olteniţa, economist Chirică Gheorghe.

Mihaela Ioniţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...