Călăraşi: Acţiune a poliţiştilor şi specialiştilor RAR pentru îmbunătăţirea siguranţei în trafic

Cele mai citite

politia rutieraPoliţiştii rutieri şi specialişti RAR au desfăsurat pe raza judeţului Călăraşi, în perioada 10–20 ianuarie, acţiuni care au vizat reducerea victimizării participanţilor la trafic prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acţiunea derulată în colaborare cu reprezentanţii RAR s-a desfăsurat pe raza municipiilor Călăraşi si Olteniţa, în orasul Lehliu Gară si în alte localităţi rurale de pe raza judeţului, fiind vizate majoritatea drumurilor naţionale.

Obiectivele urmărite au fost verificarea utilizării anvelopelor de iarnă si a gradului de uzură al acestora, a mecanismului de frânare, sistemului de direcţie, instalaţiei de iluminare semnalizare, a autenticităţii seriilor de identificare ale vehiculelor, precum si legalitatea montării si utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate, concordanţa datelor din certificatul de înmatriculare cu cele tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Din cele 238 de autoturisme verificate, 39 nu corespundeau din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice. Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional, complementar luându-se si măsura reţinerii certificatului de înmatriculare până la remedierea defecţiunii constatate.

Din totalul de 70 de sancţiuni aplicate, 33 au vizat sancţionarea circulaţiei autovehiculelor cu defecţiuni de natură tehnică ( anvelope uzate peste limita legal admisă, defecţiuni ale sistemului de iluminare/semnalizare, caroserii deteriorate, expirarea termenului de efectuare a inspecţiei tehnice periodice).

În anul 2012, la nivelul judeţului Călăraşi, defecţiunile tehnice ale autovehiculelor nu s-au aflat printre cauzele principale sau secundare în producerea accidentelor rutiere, însă poliţiştii au în atenţie si riscul pe care-l reprezintă conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor a căror stare tehnică nu este corespunzătoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie