Calarasi – 120 de locuri de munca, destinate somerilor olteniteni la Bursa locurilor de munca

Data:

Vineri, 15 aprilie, la sediul Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca Oltenita a avut loc bursa locurilor de munca.

Evenimentul a adunat laolalta angajatori pe de o parte si persoane aflate in cautarea unui loc de munca, pe de alta, pentru o mai buna cunoastere a cererii si a ofertei de forta de munca, la nivelul municipiului Oltenita.

Inca de la primele ore ale diminetii, circa 100 de persoane s-au prezentat la sediul agentiei in speranta gasirii unui loc de munca. Pentru acest eveniment au fost contactate 89 de agenti economici, dar s-au prezentat doar 9.

Desi speranta persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a fost mare, oferta de locuri de munca a fost una scazuta. Cei 9 agenti economici prezenti la bursa au oferit un numar de 120 de locuri de munca, in mare parte destinate celor cu studii medii. Acestea au fost urmatoarele: mecanici agricultura (31), muncitori necalificati agricultura (5), paznic (3), conducator auto (2), muncitori necalificati naval (2), administrator firma (1), agenti asigurari (50), asistent management (1), strungar (1), tamplar (3), agent vanzari (1), sef ferma (1), magaziner (1).

Au fost selectate in vederea incadrarii un numar de 59 de persoane iar alte 37 au fost angajate pe loc.

Stand de vorba cu un reprezentant al unei agentii de asigurari, am aflat ca in municipiul Oltenita sunt foarte multe persoane care nu au absolvit studiile liceale. Pentru acestea este foarte greu sa gaseasca un loc de munca, avand in vedere ca oferta generala a agentiilor de plasare a fortei de munca este destinata in proportie de 90% celor cu studii medii.

In alta ordine de idei, Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Oltenita a inceput un program de cursuri de calificare pentru somerii care doresc sa se recalifice in diverse domenii. Anton Cirlig, lector la Cursul de masinisti utilaje cale si terasamente, ne-a declarat ca aceste cursuri au inceput saptamana trecuta si au o durata de 4 luni. Pentru acest curs s-au inscris 27 de persoane, o mare parte dintre acestea fiind angajati ai unor diverse societati si chiar ai primariei Oltenita, care doresc sa se califice in acest domeniu. ALOFM Oltenita a avut initiativa organizarii acestor cursuri iar cursantii beneficiaza de ele in mod gratuit.

Mihaela Ionita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...