Cadrele I.S.U. Călăraşi au susţinut o acţiune de informare preventivă elevilor din comuna Ulmu

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei“ al judeţului Călăraşi au desfăşurat joi, 1 octombrie, o activitate cu caracter de informare preventivă în două unităţi de învăţământ din comuna Ulmu. Astfel, lt. Ionescu Mihai – purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” şi sg. maj. Rogoz Mirela, subofiţer din cadrul Compartimentului Pregătirea Populaţiei (structură de specialitate a Inspecţiei de Prevenire), s-au deplasat la Şcoala cu Clasele I-VIII din comuna Ulmu şi la Grădiniţa cu Program Normal din localitate, unde au susţinut o activitate instructiv-educativă, privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur şi, totodată, s-a simulat un exerciţiu de evacuare în cazul producerii unui incendiu. Cu această ocazie, cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cele două unităţi de învăţământ li s-a prezentat modul de folosire al unui stingător cu pulberi tip P6, cât şi caracteristicile acestuia.
În urma desfăşurării exerciţiului de evacuare, cadrele IJSU Călăraşi au constatat că personalul didactic, cât şi cel auxiliar cunosc şi respectă modul de evacuare din clădire în caz de incendiu conform instrucţiunilor afişate. Copiilor prezenţi la şcoala din Ulmu le-au fost prezentate şi câteva documentare cu caracter informativ-preventiv cu ajutorul video-proiectorului, cei mici arătându-se foarte receptivi la cele vizionate. Materialele prezentate pe video-proiector de către cadrele specializate ale I.S.U. „Barbu Ştirbei“ Călăraşi, au avut drept scop conştientizarea riscurilor producerii incendiilor la gospodăriile cetăţeneşti, precum şi măsuri de prevenire a acestora. În cadrul aceleiaşi acţiuni, cadrele I.S.U. împreună cu cei mai mici dintre şcolari au distribuit locuitorilor comunei pliante cu conţinut informativ preventiv în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă. Activităţile de informare preventivă vor continua în perioada următoare şi în alte unităţi de învăţământ de pe raza judeţului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img