Buzau – Cezar Preda (PDL): O trecere a legii de reducere a TVA la alimente poate face sa cada Guvernul

Date:

Deputatul Cezar Preda, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, este de parere ca legea de reducere a TVA la alimente este cea mai slaba disfunctionalitate a PDL de la declansarea alegerilor interne.
„Legea de reducere a TVA la alimente este, dupa parerea mea, cea mai slaba disfunctionalitate a PDL de cand s-au declansat alegerile interne, iar o trecere a acestei legi in Camera Deputatilor poate face sa pice Guvernul“, a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa la Buzau, Cezar Preda.
In opinia sa, aceasta este „cea mai dura palma pe care a primit-o primul-ministru de la asa-zisii sustinatori ai sai si, in primul rand, de la oamenii pe care ii are in Cabinet“.
„Toti sustinatorii declarati ai motiunii Vasile Blaga au fost in sala Senatului, iar cei care il sustin neconditionat pe dl Emil Boc nu au fost prezenti in sala, nici macar ministrii din cabinet. Despre ce sustinere vorbim!?“, a spus Cezar Preda.
Vicepresedintele PDL s-a angajat in numele deputatilor democrat-liberali ca vor asigura cvorumul necesar pentru ca acest act normativ sa nu fie adoptat.
„Ne asteapta o perioada de foc. Acum legea va veni la Camera Deputatilor si vom fi obligati sa fim ca de obicei in numarul cel mai mare posibil ca aceasta lege sa nu treaca, pentru ca acest guvern pe care noi clamam ca il sustinem nu are prevazut in buget o asemenea reducere de venituri si poate afecta grav stabilitatea macro-economica“, a spus deputatul Cezar Preda.
Plenul Senatului a respins, miercuri, cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a legii prin care este aplicata o cota a TVA de 5% pentru alimentele de baza din cauza lipsei prezentei la vot a reprezentantilor arcului guvernamental, dupa cum a sustinut liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Radulescu.
Legea prevede aplicarea unei cote reduse a TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de paine, carne proaspata, lapte de consum, ulei vegetal, zahar si produse expandate din cereale.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, vineri, ca va incerca sa-i convinga pe deputati sa revizuiasca legea privind aplicarea unei cote de TVA de 5% la alimentele de baza, deoarece masura nu va ieftini alimentele, dar va pune in pericol cheltuielile bugetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...