Buzau – Zeci de participanti la Noaptea Bibliotecilor

Cele mai citite

Zeci de cititori au fost prezenti sambata noaptea la Biblioteca judeteana „V.Voiculescu“ din Buzau unde au vizionat productia distinsa cu patru premii Oscar „Discursul Regelui“ si au asistat la concertul grupului cameral Ars Magna.
„De la ora 18,00 si pana la ora 2,00, oaspetii nocturni au vizitat depozitul de carte si colectiile speciale, o expozitie de carte si harti vechi. Totodata, au fost prezentari in Power Point pe teme precum scurte incursiuni in istoria scrisului si a cartii, dar am demarat si o campanie de donatii de carte pentru Biblioteca Basarabia din Soroca“, a declarat directorul Bibliotecii Judetene, Sorin Burlacu.
Potrivit sursei citate, cu aceeasi ocazie, reprezentantii institutiei buzoiene au organizat si „Noaptea iertarii“, o actiune care s-a adresat cititorilor ce au uitat sa returneze cartile imprumutate.
Initiatorii Noptii Bibliotecilor sunt Asociatia EXCEDO in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si Asociatia Marketer Club. Ideea de la care s-a plecat a fost: „Daca macar un sfert din cei care au calcat vreodata printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile din Romania s-ar schimba semnificativ“.

Ultimele articole

CE a aprobat HARTA după care se pot acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în România

CE a aprobat harta în funcţie de care România va acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în 2014-2020, şase din cele opt regiuni ale ţării, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov şi Vest, urmând să poată beneficia de sprijin reprezentând până la 50% din costul eligibil al investiţiei. „Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020“, a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE). Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2020, notează Comisia.

Contaminarea cu salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne al Avicola Buzău

Directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzău s-a constatat că nu există niciun fel de problemă privind contaminarea cu salmonella sau altă baterie infecţioasă.

Tipografia SEMNAL

Deşi relativ nouă, Tipografia Semnal s-a afirmat deja pe piaţa din sud-estul ţării prin numărul mare de servicii şi produse pe care le oferă, prin calitatea acestora dar şi prin ofertele de preţ mai mult decât avantajoase. Tânăra sa echipă oferă clienţilor lucrări de maximă calitate, dispunând de capacitatea de a asigura şi gestiona tot lanţul de operaţiuni necesare realizării lucrărilor – de la realizarea graficii până la finalizarea acestora

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ