Buzau – Zece perchezitii la firme implicate in evaziune fiscala cu alcool

Data:

Politistii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Buzau au ridicat documente de evidenta fictive si evidente extracontabile care indica un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei, in urma celor zece perchezitii efectuate vineri, 2 martie, la firme implicate in acte de evaziune fiscala cu alcool.
Un numar de 15 persoane sunt suspectate ca in perioada martie 2011 – februarie 2012 au comercializat ilegal peste 8.000 de litri de bauturi alcoolice.
Vineri, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Buzau, echipe formate din politisti de investigare a fraudelor, ordine publica si interventie rapida din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au efectuat zece perchezitii pe raza judetelor Buzau si Braila, la locuinte si sediile unor firme administrate de persoane suspectate ca efectueaza operatiuni comerciale cu bauturi alcoolice si spirtoase fara respectarea prevederilor legale in vigoare.
Politistii au gasit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor documente de evidenta fictive, evidente extracontabile, iar din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat ca, in perioada martie 2011 – februarie 2012, cei zece administratori au comercializat peste 8.000 de litri de bauturi alcoolice, fara sa evidentieze veniturile obtinute, cauzand un prejudiciu estimat la suma de 50.000 de lei.
„In urma masurilor intreprinse de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, in cooperare cu ofiterii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, a fost documentata activitatea infractionala a unui grup infractional format din 15 membri care, in perioada martie 2011 – februarie 2012, au efectuat operatiuni in domeniul producerii si comercializarii bauturilor alcoolice fara a evidentia veniturile obtinute, sustragandu-se in acest fel de la plata obligatiilor catre bugetul statului. Se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, urmand a fi stabilita valoarea intregului prejudiciu cauzat prin activitatile ilicite“, a declarat pentru Agerpres, la finalizarea celor zece perchezitii, purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, comisar Florina Crucianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...