Buzau – Viorel Constantinescu (PDL): Câştigurile reformei administrativ-teritoriale sunt mai mari decât pierderile

Buzau – Viorel Constantinescu (PDL): Câştigurile reformei administrativ-teritoriale sunt mai mari decât pierderile

Senatorul PDL Viorel Constantinescu a declarat, sâmbătă, că „noua împărţire administrativ-teritorială trebuie urgentată“, în caz contrar „România riscând să piardă 40 de miliarde de euro, fonduri europene“.
„Noua împărţire administrativ-teritorială este prima etapă a modernizării administraţiei, câştigurile sunt mai mari decât pierderile, căci fiecare nou judeţ va putea accesa rapid 4-5 miliarde de euro, bani pe care i-ar putea folosi pentru modernizarea infrastructurii“, a declarat senatorul, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, câştigurile reorganizării ‘vor fi în special de ordin economic, iar localităţile vor căpăta şi mai multă greutate’.
Specialist în urbanism şi amenajarea teritoriului, Viorel Constantinescu a mai spus că în etapa a doua modernizarea administraţiei va conduce la desfiinţarea unor comune.
„La această oră, în judeţul Buzău, doar 47 din cele 82 de comune se justifică economic, dar această etapă se va derula abia după formarea noilor judeţe“, a spus senatorul democrat-liberal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.