Buzău: Un poliţist local de 48 de ani implicat în verificarea persoanelor aflate carantină a murit după ce s-a infectat cu COVID 19

Buzău: Un poliţist local de 48 de ani implicat în verificarea persoanelor aflate carantină a murit după ce s-a infectat cu COVID 19

Un poliţist local de 48 de ani din Buzău, a cărei sarcină era de a-i verifica pe cei aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu, a murit, vineri dimineaţă, la aproximativ o săptămână de la momentul în care a fost diagnosticat cu COVID 19. Conform celor declarate de Sindicatul Poliţiştilor Locali Buzău, poliţistul a murit răpus de coronavirus după mai multe zile în care medicii de la Terapie Intensivă, din Spitalul Judeţean Buzău, au încercat să-l salveze.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Sindicatul Poliţiştilor Locali afirmă că poliţistul Cătălin Simion a lucrat ”în prima linie de la debutul pandemiei, fără a i se recunoaşte meritele”.
”Astăzi, colegul nostru, prietenul nostru, servantul vostru 25 de ani, stimaţi cetăţeni ai urbei, a pierdut lupta cu perfidul virus! Un om ce a fost în prima linie din ziua 1 a pandemiei fără a i se recunoaşte meritele. Din contră, conducerea Primăriei nu îi recunoaşte nici măcar drepturile consfinţite de lege. Domnule primar, nici acum nu o să recunoaşteţi buletinul de expertizare al D.S.P.-ului? Ne-a murit un coleg, a murit servind Buzăul – oraş deschis, oraş închis însă pentru drepturile celor ce îl servesc şi protejează!”, este mesajul postat de colegii poliţistului local care a decedat vineri dimineaţă.
Conform acestora, Cătălin Simion se ocupa de verificarea celor carantinaţi, ”echipat cu o mască şi cu o pereche de mănuşi pe care le folosea 12 ore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.