Buzău – Un istoric face dezvăluiri şocante despre „aeroportul extratereştrilor“ din România

Data:

avionDiana Gavrilă este licenţiată în istorie şi s-a născut în comuna Colţi, în apropiere de zona Bozioru-Ulmet, judeţul Buzău. Zona este deja celebră pentru povestirile cercetătorului în domeniul paranormalului Vasile Rudan făcute în anii 80. De câţiva ani, cercetătoarea a făcut pasiune pentru istoria locului în care îşi fac apariţia nave spaţiale extraterestre.
În urma cercetărilor pe care le-a făcut de peste 20 de ani în tradiţia orală a zonei, Diana Gavrilă spune că a ajuns la nişte date cel puţin şocante care ar confirma existenţa unui adevărat muzeu de paleoastronautică în aer liber, scrie stiridebuzau.ro.
Pe creasta unui deal din comuna buzoiană Bozioru există o formaţiune stâncoasă extrem de stranie, compusă din pietre rotunde, în formă de OZN. Localnicii dar şi primii geografi care au rămas şocaţi când au luat contact contact cu aceste stânci pe le-au numit Babele de la Ulmet, pentru că seamănă izbitor cu cele din Masivul Bucegi.
În zona Bozioru circulă numeroase legende despre o veche populaţie de uriaşi, cum că aici ar fi existat Ţara Luanei care era populată de extratereştri şi chiar relatări despre dispariţii misterioase.
„Nu afirm că Buzăul a fost dintotdeauna un aeroport al extratereştrilor dar până şi legenda Ţării Luanei invocă astfel de prezenţe neobinuit de stranii. În teren se poate proba acest aspect făcând o vizită în zona Ulmet-Bozioru unde pe culmea din spatele satului se profiliează forme ciudate care seamănă cu OZN-uri pietrificate“, a explicat Diana Gavrilă.
Poveştile cu extratereştri au apărut in anii 80 după ce ar fi avut loc dispariţii stranii ale unor străini care au fost învăluiţi într-o ceaţă albăstruie. Oamenii cred că străinii au fost pedepsiţi după ce au cutezat să pună piciorul în tainicele ţinuturi ale luanilor.
Poate cel mai celebru ufolog pe care l-a avut vreodată Buzăul a fost regretatul pilot de vânătoare Doru Davidovici, un susţinător fervent al Paleoastronauticii şi al OZN-urilor. El trata în cartea sa Lumi Galactice o serie de teorii asupra existenţei şi implicaţiilor civilizaţiilor extraterestre în lumea terestră.
„Este greu să descifrezi logica unor civilizatii terestre anterioare, chiar dacă există numitorul comun al aceleiaşi planete; cum să pătrundem logica unor semeni veniţi absolut dinafară? Poate suntem înconjuraţi, ne împiedicăm literalmente de urme, semne, mesaje lăsate de cei veniţi de departe – atât doar că nu ştim să le recunoaştem. Poate – spun unii – noi înşine suntem un asemenea mesaj. Şi atunci când am pus mâna, în sfârşit, pe o urmă tulburătoare, nu ştim să o interpretăm cum trebuie, pentru că nu putem deosebi partea de întreg“, scria în cartea sa „Lumi Galactice“, regretatul Doru Davidovici.
Doru Davidovici a observat cu proprii lui ochi evoluţia complicată a unui OZN undeva la sud de Bucureşti, observaţie confirmată şi de staţiile radar din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...