Buzau: Targul Dragaica, cinci secole de traditie

Cele mai citite

Targul Dragaica isi deschide portile
Targul Dragaica isi deschide portile

Circa 400 de comercianti si producatori din opt judete vor fi prezenti la Buzau in perioada 11-24 iunie, la editia 2011 a Targului Dragaica

.

Cu o vechime de peste cinci secole, targul dintre tari, cum a fost supranumita Dragaica, reuneste producatori traditionali de palarii de pai, cojoace si haine din piele, dar si comercianti de covrigi de Buzau, colaci secuiesti, mici si carnati de Plescoi.

La targ se va putea vedea si o expozitie de reptile, unica in lume, unde vizitatorii vor putea admira sarpele si broasca testoasa cu doua capete. O piscina in aer liber pentru copii intregeste decorul celei mai cunoscute sarbatori traditionale de la Curbura Carpatilor.

Sambata, la deschiderea oficiala au fost prezenti cantaretii de muzica populara Irina Loghin si Fuego, precum si ansamblul folcloric Plaiurile Mioritei din Buzau.

Conform traditiei, pe 24 iunie, in ultima zi a targului, fetele isi pun coronite din spice de grau, colinda satele din jur si danseaza in frunte cu cea mai frumoasa dintre ele, Dragaicuta.

Timp de secole, acest targ a facilitat schimbul de grane, animale si de traditii intre cele doua provincii istorice Muntenia si Ardealul, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie