Buzau: STUDIU: Adolescentii romani cred ca un lider trebuie sa fie comunicativ, responsabil, ambitios şi increzator

Cele mai citite

Liceenii cu varste cuprinse intre 14 şi 18 ani cred ca un lider trebuie sa fie comunicativ, responsabil, ambitios şi increzator, sa aiba spirit de echipa şi rabdare, rezulta dintr-o cercetare realizata in cadrul programului national de educatie in leadership pentru liceeni Leadership Autentic.

Cercetarea „99 de caracteristici ale unui lider”, realizata de Fundatia Leaders pe baza unui exercitiu din cadrul programului educational Leadership Autentic, arata care sunt principalele trasaturi comune ale celor considerati de liceenii intre 14 şi 18 ani a fi modele de urmat.

„Fara a avea o lista predefinita de caracteristici, cei 251 de elevi participanti in cercetare au fost rugati sa aleaga, fiecare, cate trei trasaturi fara de care o persoana nu poate fi considerata lider. In consecinta, suprapunerile de perceptie, repetarile de termeni şi celelalte congruente in personificare sunt spontane, şi nu induse. Programul s-a realizat atat in mediul urban, cat şi in mediul rural, in 13 localitati, printre care se numara Constanta, Buzau, Cluj-Napoca, Vedea, Braşov, Adjud, Moineşti”, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Avand la dispozitie 753 de optiuni, elevii au folosit doar 99 de caracteristici pentru a defini un lider, ceea ce inseamna, potrivit realizatorilor cercetarii, ca 87 la suta dintre adolescentii participanti la program impartaşesc aceeaşi reprezentare a unei persoane considerate lider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie