Buzau – Scoala de vara a mestesugurilor traditionale romanesti, la Monteoru

Cele mai citite

Prima editie a Scolii de vara a tinerilor mestesugari se desfasoara, in perioada 1 – 10 septembrie, la o pensiune de la Monteoru, in organizarea ANTREC – filiala Buzau.
Un numar de 16 elevi din comunele Merei, Chiojdu si Smeeni vor deprinde tainele mestesugurilor traditionale romanesti sub indrumarea unor nume consacrate ale artei populare romanesti, cum ar fi creatoarele populare Adela Petre si Ioana Matei.
„Copiii vor invata de la mesteri populari sa incondeieze oua, sa faca opinci, sa coasa motive populare, sa teasa la gherghef ori sa impleteasca ciorapi din lana. Materialele sunt platite de Consiliul Judetean care ne sprijina financiar in demersul nostru de a duce peste generatii traditia din zona Buzaului“, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Cristina Partal, presedintele ANTREC Buzau.
Potrivit acesteia, arta incondeierii oualor va deveni un obicei la pensiunile buzoiene in perioada sarbatorilor pascale, iar de la anul turistii vor putea sa deprinda „pe viu“ tainele acestei indeletniciri.

Ultimele articole

CE a aprobat HARTA după care se pot acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în România

CE a aprobat harta în funcţie de care România va acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în 2014-2020, şase din cele opt regiuni ale ţării, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov şi Vest, urmând să poată beneficia de sprijin reprezentând până la 50% din costul eligibil al investiţiei. „Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020“, a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE). Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2020, notează Comisia.

Contaminarea cu salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne al Avicola Buzău

Directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzău s-a constatat că nu există niciun fel de problemă privind contaminarea cu salmonella sau altă baterie infecţioasă.

Tipografia SEMNAL

Deşi relativ nouă, Tipografia Semnal s-a afirmat deja pe piaţa din sud-estul ţării prin numărul mare de servicii şi produse pe care le oferă, prin calitatea acestora dar şi prin ofertele de preţ mai mult decât avantajoase. Tânăra sa echipă oferă clienţilor lucrări de maximă calitate, dispunând de capacitatea de a asigura şi gestiona tot lanţul de operaţiuni necesare realizării lucrărilor – de la realizarea graficii până la finalizarea acestora

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ