Buzau – Scoala de vara a mestesugurilor traditionale romanesti, la Monteoru

Data:

Prima editie a Scolii de vara a tinerilor mestesugari se desfasoara, in perioada 1 – 10 septembrie, la o pensiune de la Monteoru, in organizarea ANTREC – filiala Buzau.
Un numar de 16 elevi din comunele Merei, Chiojdu si Smeeni vor deprinde tainele mestesugurilor traditionale romanesti sub indrumarea unor nume consacrate ale artei populare romanesti, cum ar fi creatoarele populare Adela Petre si Ioana Matei.
„Copiii vor invata de la mesteri populari sa incondeieze oua, sa faca opinci, sa coasa motive populare, sa teasa la gherghef ori sa impleteasca ciorapi din lana. Materialele sunt platite de Consiliul Judetean care ne sprijina financiar in demersul nostru de a duce peste generatii traditia din zona Buzaului“, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Cristina Partal, presedintele ANTREC Buzau.
Potrivit acesteia, arta incondeierii oualor va deveni un obicei la pensiunile buzoiene in perioada sarbatorilor pascale, iar de la anul turistii vor putea sa deprinda „pe viu“ tainele acestei indeletniciri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...