Buzău – S-a dat startul Lunii olimpice

Data:

Cinci sportivi au purtat marţi torţa olimpică pe un traseu din centrul municipiului Buzău, dând startul primei ediţii a manifestării Luna olimpică – Buzău 2011.
Ştafeta cu torţa olimpică a circulat pe traseul Parcul Crâng – Prefectură – Palatul Comunal – Sala Sporturilor „Romeo Iamandi“, unde a avut loc un ceremonial olimpic.
Laura Badea Cârlescu, directorul Departamentului de educaţie olimpică, sport şcolar şi universitar din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, a dat citire unui mesaj de încurajare a olimpismului şi a dezvelit o placă comemorativă. O sportivă a rostit Jurământul olimpic, membrii unei asociaţii columbofile au lansat porumbei albi, iar clubul de racheto-modele o rachetă, în timp ce cerul a fost survolat de un avion şi de un elicopter.
Ionuţ Staicu, preşedintele filialei Buzău a Academiei Olimpice, a declarat pentru Agerpres că „în perioada 24 mai – 23 iunie, la Buzău vor avea loc manifestări sportive şi culturale care vor culmina pe data de 23 iunie cu crosul olimpic, la care sunt invitaţi toţi cetăţenii, indiferent de vârstă. Educaţia olimpică trebuie să se desfăşoare la toate nivelele, de la cel primar la cel universitar, iar dragostea pentru practicarea sportului trebuie să devină o constantă a vieţii de zi cu zi“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL