Buzau – Referendumul privind desfiintarea judetului, anulat de instanta

Data:

Curtea de Apel Ploiesti a admis recursul inaintat de Prefectura Buzau, iar referendumul privind desfiintarea judetului a fost anulat, a anuntat, marti, presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, in sedinta acestui for.
„In baza hotararii date de Curtea de Apel Ploiesti, acest deziderat privind pronuntarea vointei populatiei privind intentia de desfiintare a judetului Buzau a fost anulat, desi personal am un alt punct de vedere. Nu voi comenta hotararea unei instante judecatoresti a carei autoritate o respectam“, a spus Victor Mocanu.
In opinia sa, alegerile din 2016 se vor desfasura, cel mai probabil, intr-o noua structura administrativa.
„Desfiintarea judetului nu se pune in discutie, reorganizarea administrativ-teritoriala s-ar putea sa aiba loc, dar intr-o perioada mai indelungata, probabil alegerile din 2016 se vor desfasura intr-o noua structura administrativa“, a afirmat Mocanu.
Pe 17 iulie, Consiliul Judetean Buzau a adoptat o hotarare privind organizarea unui referendum pe tema regionalizarii, care a fost contestata in aceeasi zi de Prefectura in instanta de contencios administrativ a Tribunalului Buzau.
In data de 25 iulie, contestatia formulata de Institutia Prefectului a fost respinsa de instanta, dar a fost atacata cu recurs de prefectul judetului, la Curtea de Apel Ploiesti, unde a avut castig de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...