Buzau: Refacerea unui pod șubred de pe DN10, prioritate pentru viitorii parlamentari USL

Cele mai citite

Deputatul PNL George Scutaru și Doina Tudor, candidatul USL pentru Colegiul 2 de Senat, au lansat o campanie de strângere de semnături pentru a demara proiectul de refacerea a podului peste râul Bâsca din localitatea Cislău. podul situat pe DN10 a fost construit în anul 1970 și este într-o stare avansată de degradare. Acesta s-ar putea prăbuși oricând, blocând astfel legătura dintre localitățile din zona de munte și municipiul Buzău.

Joi, 25 octombrie 2012, a demarat în localitățile de pe valea râului Buzăului o campanie de informare şi de strângere de semnături pentru sprijinirea iniţiativei de construire a unui pod nou peste râul Bâsca, aflat la ieşirea din Cislău.

Acest proiect de infrastructură vital pentru locuitorii județului Buzău a fost prezentat joi, la Cislău, într-o conferință de presă  susținută de candidații USL Doina Tudor (Senat) și George Scutaru (Camera Deputaților).

Podul situat pe traseul DN10, drum naţional de o importanţă deosebită  care asigură practic legătura între localităţile din zona de munte a judeţului cu reşedinţa de judeţ, este într-o stare avansată  de degradare. Acest lucru se observă atât la fundații, rigle, banchete, cuzineți, aparate de reazem, cât şi la parapet, iar zilnic, acest pod este traversat de aproximativ 10.000 de autovehicule, dintre care aproximativ 4000 de mare tonaj.

Iniţiativa celor doi candidaţi USL vine să prevină o potenţială situaţie precum cea apărută prin prăbuşirea podului de la Mărăcineni, situaţie în care inclusiv accesul la serviciile medicale de urgenţă ar fi mult îngreunat.

Doamna Doina Tudor şi domnul George Scutaru doresc ca prin această iniţiativă să  determine Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să finanțeze începând din 2013 construcția unui pod nou, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 2,5 milioane de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie