Buzău: Raed Arafat critică dur situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Cele mai citite

ArafatÎntr-o conferinţă de presă ţinută miercuri, medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a criticat dur personalul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

“S-a spus în mai multe rânduri că în spitalul din Buzău este personal insuficient şi, de aceea, copiii au fost legaţi de pat în timp ce o persoană administra tratament altor copii. Din analiza pe care am primit-o rezultă că în ziua în care a fost filmat copilul legat de pat, în secţie erau şase medici, nouă asistenţi medicali, două infirmiere, două îngrijitoare, plus 27 de mame care însoţeau 27 de copii din cei 66 internaţi în spital”, a spus secretarul de stat.

Arafat că a transmis către conducerea CJ Buzău să se ia măsuri aspre împotriva celor care sunt responsabili de legarea copiilor de paturi, fără însă a nominaliza persoane care s-ar face vinovate potrivit raportului DSP Buzău.

Reacţia CJ Buzău s-a făcut auzită prin vocea lui Cristi Bîgiu, preşedintele CJ.

„Consiliul Judeţean a făcut publice deja concluziile preliminare, care sunt similare cu cele ale DSP. De asemenea, au început deja să fie implementate o serie de măsuri, al căror rol este acela de îmbunătăţire a serviciilor medicale”, a spus Bîgiu.

Printre măsurile aflate în curs de implementare se numără şi gruparea pe saloane a copiilor internaţi fără aparţinători, încheierea unui protocol de colaborare între Spitalul Judeţean şi DGASPC, utilizarea chestionarelor de satisfacţie a pacienţilor şi revizuirea regulamentului de ordine interioară.

„Aşa cum am mai arătat, interesul nostru, al tuturor, este ca legea să fie respectată şi ca cetăţenii să beneficieze de cele mai bune condiţii atunci când ajung în Spitalul Judeţean. De asemenea, dorim ca toţi copiii să fie cât mai bine îngrijiţi în Spital”, a mai precizat Cristi Bîgiu.

Ultimele articole

CE a aprobat HARTA după care se pot acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în România

CE a aprobat harta în funcţie de care România va acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în 2014-2020, şase din cele opt regiuni ale ţării, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov şi Vest, urmând să poată beneficia de sprijin reprezentând până la 50% din costul eligibil al investiţiei. „Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020“, a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE). Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2020, notează Comisia.

Contaminarea cu salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne al Avicola Buzău

Directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzău s-a constatat că nu există niciun fel de problemă privind contaminarea cu salmonella sau altă baterie infecţioasă.

Tipografia SEMNAL

Deşi relativ nouă, Tipografia Semnal s-a afirmat deja pe piaţa din sud-estul ţării prin numărul mare de servicii şi produse pe care le oferă, prin calitatea acestora dar şi prin ofertele de preţ mai mult decât avantajoase. Tânăra sa echipă oferă clienţilor lucrări de maximă calitate, dispunând de capacitatea de a asigura şi gestiona tot lanţul de operaţiuni necesare realizării lucrărilor – de la realizarea graficii până la finalizarea acestora

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ