Buzau – Produsul turistic „Drumul sarmalelor“, lansat de Ziua Nationala

Data:

Peste 30 de pensiuni din judetul Buzau au fost reprezentate de Ziua Nationala, in statiunea Sarata Monteoru, la un festival gastronomic cu preparate locale si la o expozitie realizata de mesteri populari.
Participantii au servit „Tocana Nationala“, preparat lansat anul trecut dupa o reteta multiseculara, iar ANTREC Buzau a lansat produsul turistic „Drumul sarmalelor“.
Pensiunile au pregatit retete inedite de sarmale, folosind ingrediente locale. La eveniment au participat si o echipa de bucatari profesionisti care au gatit sarmale dupa retete consacrate, dar si mai multi elevi din zona care au dorit sa se initieze in tainele bucatariei romanesti traditionale.
„Si in acest an am dorit sa marcam Ziua Nationala prin lansarea unui nou produs turistic, dar si sa sarbatorim romaneste o sarbatoare draga noua“, a declarat pentru Agerpres presedintele filialei Buzau a ANTREC, Cristina Partal.
De la eveniment nu au lipsit vinul de Pietroasele, tuica „mortala“ de Chiojdu, dar si carnatii de Plescoi.
Tinerii participanti la proiectul „Scoala de vara a tinerilor mestesugari“ din acest an si-au expus lucrarile realizate si au facut demonstratii la ghergheful vertical, incondeierea oualor sau confectionarea opincilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...