Buzău – Primar condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

Cele mai citite

Primarul comunei buzoiene Calvini, Valeriu Bîtu, a fost condamnat de Judecătoria Pătârlagele la şase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, sentinţă confirmată de Curtea de Apel Ploieşti, potrivit unor surse din Prefectura Buzău.
În luna februarie, primarul din Calvini a fost condamnat de Judecătoria Pătârlagele la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după ce a înstrăinat soţiei sale prin interpuşi un teren intravilan revendicat de urmaşii unei familii de boieri.
Valeiu Bîtu a vândut unui localnic un teren de 2.915 metri pătraţi, situat vizavi de fostul sediu al Primăriei, iar acesta la rândul său l-a vândut soţiei primarului care mai apoi l-a revândut altor doi săteni.
În urma sentinţei de condamnare date de judecătorii din Pătârlagele acesta a făcut recurs la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care l-a absolvit de plata daunelor morale, dar a menţinut pedeapsa de condamnare la şase luni de închisoare cu suspendare.
Sentinţa este definitivă, primarul Valeriu Bîtu va fi suspendat, iar mandatul va fi preluat de viceprimar până la alegerile de anul viitor.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ