Buzău – Peste 200 de agricultori au întocmit proiecte pentru ferme de subzistenţă

Data:

Peste 200 de fermieri din judeţul Buzău au întocmit proiecte în sesiunea din iunie, în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea fermele de subzistenţă.
„În 2010, 300 de proiecte au fost eligibile pe Măsura 1.4.1, ferme de subzistenţă, iar 70 de proiecte pe Măsura 1.1.2, pentru tinerii fermieri. În sesiunea din această lună au fost întocmite 200 de noi proiecte, dintre care peste o treime au fost deja selectate în vederea finanţării“, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Dumitru Socol, director executiv al Camerei Agricole Judeţene Buzău.
Potrivit sursei citate, în ultimii doi ani, aproape 500 de fermieri din judeţul Buzău au accesat fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea fermelor agricole.
„Rezultatele se văd deja cu ochiul liber, dar şi din punct de vedere statistic suprafaţa agricolă în stare de pârloagă s-a redus la jumătate, iar terenurile agricole sunt lucrate după tehnologii europene“, a mai spus Dumitru Socol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...