Buzau – Peste 1000 de firme sanctionate de inspectorii ITM

Cele mai citite

Inspectorii ITM Buzau au verificat anul trecut 2.459 de angajatori dintre care 1077 au fost sanctionati cu amenzi de peste 2,5 milioane de lei.
Inspectorii ITM au identificat 609 persoane fara contracte de munca, la 189 de agenti economici, opt adminstratori alegandu-se cu dosare penale.

„Au fost controlate aproape 2500 de societati comerciale unde isi desfasoara activitatea 47.431 de angajati, in cazul a 1.077 dintre firmele verificate s-au identificat abateri de la legislatia privind relatiile de munca sau sanatatea in munca, astfel ca administratorii acestora au fost sanctionati, in functie de gravitatea faptelor si prevederile legale care reglementeaza abaterile respective, cu avertisment, amenda sau cu dosar penal“, a declarat marti pentru Agerpres inspectorul sef al ITM Buzau, Cecilia Manolescu.
Potrivit sursei citate, inspectorii ITM au identificat 609 persoane fara contracte de munca, la 189 de agenti economici care au si fost sanctionati din aceasta cauza, cu amenzi in valoare totala de 2.306.000 de lei. Pentru aceste nereguli, dar si pentru alte incalcari ale legislatiei muncii s-au aplicat 1.625 de sanctiuni dispunandu-se totodata 6.978 de masuri obligatorii de intrare in legalitate.
„Opt administratori care foloseau peste 77 de persoane care munceau fara a avea incheiate contracte de munca s-au ales cu dosare penale“, a mai spus Cecilia Manolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie