Buzău – Patru falsificatori au plasat peste 60 de bancnote contrafăcute în patru judeţe

Data:

Trei bucureşteni şi un ilfovean care au plasat peste 60 de bancnote contrafăcute în patru judeţe au fost reţinuţi de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
În perioada 3- 5 iunie, cei patru au plasat bancnote contrafăcute pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Vrancea şi Bacău.
Aceştia au fost prinşi duminică după ce administratorul unei societăţi comerciale din satul Spătaru a sesizat poliţia cu privire la faptul că o necunoscută a cumpărat două pachete de cafea pe care le-a achitat cu o bancnotă de 100 de lei falsă.
„Au fost instituite mai multe filtre, iar la volanul autoturismului înmatriculat în judeţul Ilfov a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, care era însoţit de două bucureştence în vârstă de 34 şi 25 de ani şi de un bărbat de 45 de ani, din Bragadiru, judeţul Ilfov“, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, subcomisarul Florina Crucianu.
La faţa locului au intervenit ofiţerii specialişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, iar, în urma controlului efectuat, în portbagajul autoturismului au fost găsite o imprimantă color, articole de papetărie, coli, cutter, rigle, o folie autocolantă, instrumente folosite la confecţionarea bancnotelor contrafăcute de 100 de lei. De asemenea, poliţiştii au găsit asupra tinerei de 25 de ani 12 bancnote de 100 de lei, care prezentau suspiciuni de contrafacere, iar în poşeta celeilalte bucureştence o ştampilă folosită pentru aplicarea elementului de siguranţă pe bancnote.
„Împotriva suspecţilor a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede sau alte valori, punerea în circulaţie de monedă contrafăcută şi înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale“, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL