Buzău – Pasarela supraterană peste termele romane de la Pietroasele a fost finalizată

Cele mai citite

Pasarela supraterană construită pentru a proteja termele romane de la Pietroasele şi care permite vizionarea acestora de către turişti a fost finalizată, iar traseul a fost redat circulaţie rutiere, a anunţat, joi, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.
Potrivit acestuia, lucrarea are o lungime de circa 30 de metri, a costat aproape un milion de lei şi contribuie la salvarea termelor de la castrul roman, amplasate chiar sub vechea cale de acces, iar, pe de altă parte, face posibilă continuarea săpăturilor arheologice la castrul roman construit în secolul al IV-lea.

„Turiştii pot admira acum în voie termele romane, unice în sud-estul României, construite de împăratul Constantin cele Mare pentru militarii castrului de apărare unde era încartiruită Legiunea a 11-a Claudia“, a mai spus Victor Mocanu.
În anii ’70, arheologii Muzeului judeţean Buzău au descoperit termele romane cu hipocaust (încălzire prin piatră – n.r.), dar lucrările au fost stopate din cauza drumului judeţean sub care se aflau acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie