Buzău – Nereguli minore constatate la proiectul ‘Drumul vinului’, susţine preşedintele CJ

Cele mai citite

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au găsit nereguli minore la „Drumul vinului“, la acest proiect în valoare totală de 54 de milioane de lei deficienţele însumând 4.382 de lei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.
El susţine că, „în totalitatea sa, proiectul s-a derulat în strictă concordanţă cu legislaţia românească şi europeană“ şi că experţii europeni care au întocmit „acest raport incriminator trebuie să mai citească puţin“.
„În data de 24 iunie 2011 s-a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului o adresă prin care ni se aduce la cunoştinţă că în raportul desfăşurat de Regio, în perioada 28 martie – 1 aprilie, la Consiliul Judeţean Buzău ar fi depistat o neregulă vizavi de contractul de audit, în sensul că s-a acordat acest contract unei firme care nu ar fi avut valoarea cea mai mică din ofertă. Echipa de control a Regio a formulat o corecţie financiară pentru CJ de 4.382 de lei“, a precizat Victor Mocanu.
Potrivit sursei citate, „CJ Buzău nu acceptă această corecţie şi va face contestaţie“.
„Raportul de audit al Comisiei Europene rămâne fără obiect, noi am făcut şi acest contract pe baza legii, lucru întărit de decizia 5019 din 25 septembrie 2009 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor la contestaţia formulată de societatea care a incriminat modul nelegal în care am fi acţionat noi. Mai mult, şi unitatea de control şi verificare a achiziţiilor publice, prin raportul 162318 din 5 octombrie 2010, a apreciat ca legală organizarea procedurii de achiziţie publică“, a mai spus Victor Mocanu.
În urma verificărilor făcute în patru judeţe, Comisia Europeană a suspendat, timp de două luni, finanţările pentru proiectele din cadrul POR, Axa 2, program derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie