Buzau – Minerii de la Rosia Montana au descongestionat peste 100 de case

Date:

40 de mineri de la Rosia Montana au descongestionat, in doua sate din localitatea buzoiana Ramnicelu, 108 case acoperite de nameti.
Potrivit liderului Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, angajatii de la Rosia Montana Gold Corporation s-au oferit voluntar pentru aceasta actiune si au adus cu ei echipamente de interventie, lopeti, drujbe, dar si un transport de ajutoare alimentare.
„Ortacii sunt pe drept cuvant salvatorii nostri, prin nameti care ating sapte metri, acestia au reusit intr-o singura zi sa descongestionze 87 de case in satul Ramnicelu si 31 de case in satul Stiubeiu. Au ramas si astazi, ei vor sa elibereze alte 70 de case din satul Stiubeiu, care sunt inzapezite de mai bine de o saptamana“, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES secretarul comunei Ramnicelu, Nicolae Hotescu.
Potrivit sursei citate, in localitate, zapada a depasit si sapte metri, dar starea de alerta a permis autoritatilor luarea unor masuri exceptionale.
„50 de subofiteri de la ISU ne-au ajutat marti sa eliberam caile de acces la biserica si dispensar, dar si sa scoatem de sub zapada doua sate, Colibasi si Fotinu, iar astazi au venit inca 100 de subofiteri cu care speram sa eliberam caile principale de acces din comuna“, a mai spus Nicolae Hotescu.
Incepand de marti comuna Ramnicelu, alaturi de alte trei localitati, Bisoca, Valea Ramnicului si Puiesti, se afla sub stare de alerta.

6 COMENTARII

  1. Un gest demn de toata admiratia. Ong-istii vad ca nu le urmeaza exemplul… S-au ascuns bine, nici semn de ei zilele astea…

  2. bravo lor, era si cazul ca unii oameni din tara noastra sa isi ajute semenii.. pacat ca cei mai multi au o atitudine „sa faca altii”. Poate ar trebui sa ia si alti oameni si alte companii exemplu de la cei din Rosia Montana

  3. @Elena: stai linistita ca nu o sa vezi niciun ecologist ca sa faca ceva concret, sa puna mana pe o lopata sau sa ajute. Ii stim cu totii, stau cu bannerul in maini si dau din gura, atata tot.

  4. este un gest admirabil. Si sper sa fie urmat si de alte firme. Oamenii aia chiar aveau nevoie de ajutor, ma bucur ca nu au ramas de izbeliste.

  5. Felicitari , asa se arata un gest de solidaritate asa se sare in ajutorul oamenilor care sunt in necazuri.Desi sunt batjocoriti pentru ca nu li se asculta necazurile , acestia nu intorc spatele cand semenii lor au probleme ,imediat au sarit in ajutor.

  6. @alynush ecologistii stau acum la caldurica ca e urat afara. Ei stiu sa vina doar la protestele altora ca sa puna bannerul mare sa se zica ca se protesteaza si impotriva proiectului cand defapt sunt 5 oameni toti de la acelasi ong care protesteaza restul sunt pentru altceva acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...