Buzau – Minerii de la Rosia Montana au descongestionat peste 100 de case

Buzau – Minerii de la Rosia Montana au descongestionat peste 100 de case

40 de mineri de la Rosia Montana au descongestionat, in doua sate din localitatea buzoiana Ramnicelu, 108 case acoperite de nameti.
Potrivit liderului Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, angajatii de la Rosia Montana Gold Corporation s-au oferit voluntar pentru aceasta actiune si au adus cu ei echipamente de interventie, lopeti, drujbe, dar si un transport de ajutoare alimentare.
„Ortacii sunt pe drept cuvant salvatorii nostri, prin nameti care ating sapte metri, acestia au reusit intr-o singura zi sa descongestionze 87 de case in satul Ramnicelu si 31 de case in satul Stiubeiu. Au ramas si astazi, ei vor sa elibereze alte 70 de case din satul Stiubeiu, care sunt inzapezite de mai bine de o saptamana“, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES secretarul comunei Ramnicelu, Nicolae Hotescu.
Potrivit sursei citate, in localitate, zapada a depasit si sapte metri, dar starea de alerta a permis autoritatilor luarea unor masuri exceptionale.
„50 de subofiteri de la ISU ne-au ajutat marti sa eliberam caile de acces la biserica si dispensar, dar si sa scoatem de sub zapada doua sate, Colibasi si Fotinu, iar astazi au venit inca 100 de subofiteri cu care speram sa eliberam caile principale de acces din comuna“, a mai spus Nicolae Hotescu.
Incepand de marti comuna Ramnicelu, alaturi de alte trei localitati, Bisoca, Valea Ramnicului si Puiesti, se afla sub stare de alerta.

6 Comentarii la "Buzau – Minerii de la Rosia Montana au descongestionat peste 100 de case"

Leave a Reply

Your email address will not be published.