Buzău: Mesaje de condoleanţe pentru IPS Epifanie din partea prefectului şi a preşedintelui CJ

Cele mai citite

buzau-vrancea-epifanie-norocelPrefectul judeţului Buzău, Gabriel Baltă, şi preşedintele CJ, Cristi Bâgiu, au transmis miercuri mesaje de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a IPS Epifanie Norocel, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

“Deplângem dispariţia dintre noi a celui care a fost Înalt Prea Sfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, personalitate emblematică a vieţii sociale, culturale şi bisericeşti. Cinstea, corectitudinea, bunătatea şi vorbele sale încărcate de spiritualitate şi căldură ne vor fi mereu călăuză în viaţa şi în activitatea noastră”, se precizează într-un comunicat de presă transmis miercuri de prefectul judeţului Buzău, Gabriel Baltă.

Joi, începând cu ora 11, Preafericitul Patriarh Daniel va oficia slujba de înmormântare. Autorităţile se aşteaptă ca la slujba de înmormântare a Înalt Prea Sfinţitului Epifanie Norocel să participe câteva mii de enoriaşi, dar şi aproape o mie de preoţi din parohiile aflate în Buzău şi Vrancea, dar şi din alte judeţe ale ţării. Totodată, slujba va putea fi urmărită pe un ecran gigant cu LED-uri, amplasat în curtea Catedralei Arhiepiscopale, în timp ce în biserică vor avea acces doar slujitorii Domnului.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie