Buzău: Manifestări dedicate împlinirii a 95 de ani de la succesul Armatei a 2-a în ofensiva de la Mărăşti

Cele mai citite

La sediul Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’ din Buzău a avut loc vineri o serie de manifestări dedicate împlinirii a 95 de ani de la succesul Armatei a 2-a în ofensiva de la Mărăşti.
Fundaţia ‘Mareşal Alexandru Averescu’ a organizat simpozionul ‘Mărăşti – o promisiune onorată!’ la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai unor instituţii de cultură şi învăţământ din Buzău şi Vrancea, veterani de război, elevi, cadre militare în rezervă şi retragere, personal din unităţile militare din garnizoana Buzău.
Aceştia au vizitat muzeul unităţii care cuprinde documente, arme, uniforme, drapele, vestigii al existenţei unor unităţi de renume în istoria Armatei României: Armatei a 2-a, Comandamentului 2 Operaţional Întrunit şi Divizei 2 Infanterie.
Au prezentat comunicări gl. bg. dr. Ciucă Nicolae, eleva Oana Popescu, Şcoala Generală ‘Vasile
Voiculescu’ – Pîrscov, col. (r) dr. Petre Otu de la Institutul de Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, muzeograf drd. Valeria Bălescu de la Muzeul Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I’, prof. Emil Niculescu de la Cercul Militar Buzău, iar, cu acelaşi prilej, a fost prezentarea numărului 11 al revistei ‘Străjer în calea furtunilor’, redactor şef, lt. col. Romeo Feraru.
După prima partea a manifestărilor comemorative, elevi din şcolile municipiului Buzău au vizitat mausoleele de la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja unde au depus flori la monumentele eroilor din ‘Parcul Istoric Mărăşti’, la mormintele celor care au luptat în vara fierbinte din anul 1917.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ